• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srpski plivači bez polufinala

Srpski plivači Radovan Siljevski i Miroslava Najdanovski odlično su plivali u kvalifikacijama na EP u Ajndhovenu, ali su ostali bez polufinala.

 EP: Srpski plivači bez polufinala Izvor: MONDO

Siljevski je u trci na 200 metara slobodnim stilom drugog dana takmičenja zabeležio novi državni rekord rezultatom 1:51,34 minuta, što je bilo tek 33. najbolje vreme od ukupno 62 plivača, koliko je nastupalo u kvalifikacijama.

Najbolji rezultat ostvario je Italijan Masimilijano Rosolino (1:47,85), dok je zvanični evropski rekorder Holanđanin Piter van den Hugenband šokirao sve ostavši bez polufinala, jer je zauzeo tek 20. mesto u kvalifikacijama - 1:49,99 minuta.

Holanđanin, koji evropski rekord drži od 2002. godine, izjavio je posle trke da je bolestan stigao na šampionat i da zbog toga neće moći da nastavi takmičenje u Ajndhovenu.

Miroslava Najdanovski uspela je da popravi svoj i srpski najbolji rezultat u kvalifikacijama na 100 metara slobodno, preplivavši stazu za 65,57 sekundi. Ipak, to vreme, koje je za pola sekunde bolje od njenog dosadašnjeg rekorda, nije bilo dovoljno da joj obezbedi mesto među 18 najboljih plivačica.

U toj disciplini najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je Holanđanka Marlin Feldhaus - 53,77 sekundi.

Podsetimo da će Milorad Čavić, večeras od 18.15 časova, plivati u finalu na 50 metara delfin, nakon što je dan ranije u polufinalu već postavio novi evropski rekord.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC