• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo se vratio kući!

Autor mondo.rs

U nedelju, u Kombank areni, počinje 32. Evropsko prvenstvo. Najveće do sada. Srbija na otvaranju igra protiv Hrvatske, od 20.00 časova.

 Vaterpolo se vratio kući! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sve je spremno za vaterpolo spektakl!

Od nedelje, 10. januara, najbolje evropske reprezentacije zaplivaće u Kombank areni, na startu Evropskog prvenstva.

 Tačno deset godina od prošlog EP u Srbiji, vaterpolo se ove zime još jednom vratio kući, u Beograd, gde će "delfini" u nedelju od 20.00 časova krenuti u odbranu kontinentalnog zlata. Prvi rival biće Hrvatska.

Na zvaničnoj konferenciji za novinare povodom otvaranja Evropskog prvenstva, prvi čovek LEN Paolo Bareli govorio je u superlativima o svemu što je video u glavnom gradu Srbije.

"Ovo što vidim je zaista čudo. Zaista smo svi jako ponosni na sve ovo. U roku od dve nedelje postavljena su dva bazena, pred tribinama koja primaju više od 11.000 gledalaca... Poslednji turnir je ovde održan pre deset godina. Bio je to izvrstan šampionat, ali samo po ulasku u Arenu, možemo se uveriti koliko je ovde, sada veliki posao urađen", rekao je Bareli na konferenciji u Beogradu.

Direktor Evropskog prvenstva Darko Udovičić zahvalio je svom timu za sve što je do sada urađeno. "Hvala svima koji su pomogli da dođemo do današnjeg dana. VSS je verovao u ovu priču, a na nama je da verujemo u što bolji rezultat. Hvala timu koji vodim, radi neprocenjivi posao. Ti ljudi rade posao koji se ne vidi javno, ali ja sam im jako svima zahvalan. Siguran sam da ćemo svi zajedno 23. januara pokazati putokaz svima u svetu da vaterpolo sport u okviru LEN porodice ima lepu budućnost".

Prema njegovim rečima, EP u Srbiji biće dobra prilika da se proveri koliko je vaterpolo napredovao u proteklih deset godina.

"Hvala na toploj dobrodošlici, ne samo meni i LEN porodici, već i svim timovima. Dozvolite mi da zahvalim svim nadležnima koji su dozvolili ovako veliki događaj. Pre svega, predsedniku Vlade Srbije, svim ministrima, a posebno jednom. Hvala im na entuzijazmu i na velikom trudu uz pomoć kojeg smo imali ovako veliko takmičenje. U gradu smo vaterpola", dodao je on i poželeo sreću svim učesnicima.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić podsetio je da će predstojeći turnir biti najveći u istoriji, jer prvi put učestvuje 16 timova.

"Želim da se osećate u Srbiji i Beogradu kao u svojoj kući. Posebno hvala gospodinu Bareliju, što je drugi put u kratkom vremenu dao organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu našoj zemlji. Mi ćemo se truditi da povereno poverenje i opravdamo. Bićemo dobri domaćini i svi učesnici će se osećati kao u svojim kućama".

"VSS je uradio ogroman napor da ovo prvenstvo bude dobro organizovano. Imali smo ogromnu pomoć predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, ministra Vanje Udovičića i gradonačelnika Siniše Malog. Bez njihove pomoći ne bismo ovako sproveli Evropsko prvenstvo. Ovo je najveće EP u istoriji i nadam se da će biti i najbolje organizovano", poručio je on.

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka

Grupa B: Srbija, Hrvatska, Francuska, Mallta

Grupa C: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija

Grupa D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska.

Evropsko prvenstvo biće organizovano od 10. do 23. januara. Organizovano je tačno 90 godina od prvog kontinentalnog turnira u ovom sportu, a EP je poslednji put održan van plivačkih centara 1995, kada je u Beču održano na fudbalskom stadionu.

EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takođe, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

Paralelno sa muškim evropskim prvenstvom (debitanti Malta i Turska), u Kombank areni biće održano i EP u ženskoj konkurenciji, na kojem će učestvovati 12 ekipa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC