• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silni od starta: Srbija potopila Hrvatsku!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije su na startu Evropskog prvenstva, pred punom Kombank Arenom, ubedljivo savladali vaterpoliste Hrvatske rezultatom 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2).

Silno od starta!

Repriza finala Svetskog prvenstva na startu Evropskog prvenstva u Beogradu, donela je odličnu partiju reprezentativaca Srbije, koji su, kao i u Kazanju, odigrali sjajno protiv Hrvatske i pobedili rezultatom 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2).

Iako je golman Hrvatske sjajno branio, vaterpolisti Srbije su uspeli da postignu čak 13 golova, a u poslednjoj četvrtini, kada je pobednik već naveliko bio poznat "spustili gas". Ipak, složiće se svi, da je odbrana našeg sastava bila ključna, pa su se reprezentativci Hrvatske mučili i kada bi imali igrača više.

Najefikasniji u našem sastavu bili su Andrija Prlainović i Dušan Mandić sa po tri gola, Stefan Mitrović je postigao dva, dok su po jednom precizni bili Ranđelović, Jakšić, Ćuk, Nikić i Gocić.

Pred oko 11 hiljada gledalaca u Areni, reprezentativci Srbije su samo u prva dva minuta gubili od Hrvatske zbog gola Anđela Šetke, ali od tada kreće demonstracija sile naših reprezentativaca.

Seriju golova je otvorio Andrija Prlainović, a presudio je uzastopni "het-trik" Dušana Mandića koji je pogotkom zatvorio prvu, a potom i otvorio drugu četvrtinu. Novim golom Andrije Prlainovića, a potom i najmlađeg Nikole Jakšića, Srbija je otišla na poluvreme sa velikih 7:4.

Što je meč duže trajao - to su i igrači bili opušteniji. Nije postojao pritisak sa tribina, a oni su uživali u trećoj deonici i u tom delu igre postigli čak 5 golova, i otišli na najveću prednost od 9 razlike. Spuštanje "gasa" u poslednjoj deonici je sasvim logično zbog toga što je u pitanju tek prva utakmica, pa su Hrvati pomoću peterca i ležernosti naših, došli do konačnih 13:5

Vaterpolisti Srbije u okviru 1. kola grupe "B" igraju protiv Hrvatske (20.30), što je 27. susret ove dve reprezentacije. Srbija je do sada upisala 16 pobeda, 8 puta su Hrvati bili bolji, dok je 2 puta meč završen nerešenim ishodom.

Kada su u pitanju Evropska prvenstva, Srbija ima 4 pobede, Hrvatska 2, a poslednji susret u Budimpešti 2014. godine završen je bez pobednika (8:8).

Pogledajte kako jeizgledalo intoniranje himne "Bože pravde".

Karte za meč u "Kombank Areni" su odavno rasprodate, očekuje se oko desetak hiljada gledalaca, a i vaterpolisti Srbije i Hrvatske su stigli.

U okviru ove grupe Francuska je ranije danas savladala Maltu 17:7, što je i očekivani rezultat, dok je Španija u grupi A pobedila Slovačku 13:4, a Crna Gora je bila bolja od Holandije 13:6.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ - SRBIJA JE SAVLADALA HRVATSKU 13:6!

13:6 - Hmmm, ipak nema gola posle pokušaja Srbije. Da li je lopta prešla zamišljenu gol liniju...

13:6 - Hrvatska je vezala dva gola... Živko Gocić je isključen zbog pomeranja lopte, a peterac koristi Antonio Petković.

13:5 - Opao je malo tempo, što koriste Hrvati. Igrača više koristi Boris Pavlović i iz neposredne sredine postiže peti pogodak za Hrvatsku.

13:4 -Andrija Prlainović! Njegov treći gol na ovoj utakmici. Uskočio je u bazen rezervni golman, odbranio prva dva pokušaja naših, ali nije bilo leka za pokušaj Andrije Prlainovića... Pet minuta do kraja, Srbija je već gotovo sigurno dobila ovaj meč

Hrvatska treći put prva dolazi do lopte, ali ne postiže gol.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

12:4 - I Gocić pogađa! Kapiten se konačno upisao, mada i nije imao šansi pored raspucanih Mitrovića i Mandića, pa sada postiže gol za novih "plus osam" na minut pred kraj trećeg perioda.

11:4 - Hrvatska smanjuje prednost, gol je postigao Anđelo Šetka.

11:3 - Ne stajemo sa golovima! Mandić je uočio Stefana Mitrovića koji je uplivavao sa leve strane, a potom je samo "proturio" loptu pored golmana Josipa Pavića. Igranje...

10:3 - Stefan Mitrović! Ponovo pas na levu stranu, Stefanovo "mahanje", a onda projektil u suprotan ugao gola. Jeste da je Srbija postigla 10 golova, ali mora se pohvaliti i fantastična odbrana. Biće teško izabrati najlepši gol...

9:3 - Sada ima gola! Boba Nikić se izborio za loptu na pet metara, a onda iz okreta šutirao u desni ugao gola Josipa Pavića. Srbija zaista igra magično... Na polovini treće četvrtine smo.

8:3 - Magija Filipa Filipovića sa velike udaljenosti, ali je gol poništen zbog faula u napadu. Velika šteta, bio bi to najlepši pogodak na utakmici.

8:3 - Savršeno! Vraćao se Marko Macan posle suspenzije, ali je Prlainović posle dva driblinga asistirao za slobodnog Miloša Ćuka na prvoj stativi, a ovaj je iz prve "tukao" ka golu Pavića. Bez greške.

Reprezentativci Srbije stižu prvi do lopte, ali nisu realizovali prvi napad.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Izvor: MONDO - Predrag Vujić

Čudna scena na kraju četvrtine, kojom će nezadovoljniji biti Hrvati. Maro Joković je postigao pogodak, nakon isključenja Mitrovića, ali je on poništen jer je hrvatski trener tada navodno zatražio tajmaut.

7:3 - Gol iz tri poteza! Nikola Jakšić se upisuje! Dejan Savić je zatražio tajmaut, a njegovi igrači su realizovali ono što je on zamislio, i već posle tri sekunde "kombinacija" imali savršenu poziciju za šut. Jakšić se našao sam kao duh na pet metara, pa lako koristi to.

6:3 - Izdigao se Mandić, pa brani Pavić. U novom napadu je Pavić izašao skoro na pet metara, a Filip Filipović pokušava da ga lobuje - prečka!

6:3 - PRLAINOVIĆ! Zapisnički sto je slučajno "pritisnuo" sirenu, ali posle male pauze, našem timu je ostalo još šest sekundi za napad, a lopta je stigla do Andrije Prlainovića na levoj strani, koji je kao i Mandić malopre, šutirao i prve. Bomba!

5:3 - Goleada! Sada Hrvati uzvraćaju. Lončar hladnokrvno realizuje šansu i lobuje našeg golmana sa nekoliko metara.

5:2 - MANDIIIIIĆ! Odmah uzvraća Mandić sa levog krila... Dobio je loptu od Prlainovića, a onda, bukvalno, iz "primanja" lopte, uputio neodbranjiv šut. Kakav pogodak.

4:2 - Iskoristili su Hrvati igrača više, pošto je isključen Savo Ranđelović, a posle kombinacije na prvoj stativi, pogađa Andro Bušlje.

4:1 - Dušan Mandić! Isključenje posle faula nad Duškom Pijetlovićem, pa fantastičan napad naših, a potom posle "mahanja" Filipovića lopta dolazi do mladog Mandića, koji ponovo preuzima odgovornost - i pogađa!

Sprint je ponovo pripao Hrvatima.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

3:1 - Poslednji napad u ovoj četvrtini imala je reprezentacija Srbije, ali je pokušaj Prlainovića ipak zaustavio Pavić. Ipak, na malu pauzu se odlazi sa lepom prednošću.

3:1 - MANDIĆ! Kakva bomba Mandića... Prvo je na drugoj strani fantastično odbranio Bane Mitrović, a onda je Dušan Mandić posle sjajnog dribling nadmudrio odbranu Hrvatske. Fantastičan pogodak!

2:1 - Kontra, odbrana, pa gol! Sava Ranđelović je bio uporan i to se isplatilo. Ćuk je bio u kontri, šutirao, lopta se od stative odbila nedaleko od golmana Pavića, ali je Sava Ranđelović požurio i prvi stigao do lopte.

1:1 - Filipović! Sada brani Josip Pavić... Golmani dominiraju za sada.

1:1 - Kakva odbrana Mitrovića, u padu, sa igračem manje, branimo pokušaj Hrvata!

1:1 - PRLAINOVIĆ! Srbija dolazi do izjednačenja, kao i u Kazanju... Sandro Sukno je isključen zbog faula nad Pijetlovićem, šutirao je prvo Filipović, pa je Josip Pavić odbranio, ali posle izvođenja lopte odmah lopta do Andrije - koji u svom stilu "tuče"!

0:1 - Hrvatska vodi! Gol sa desne strane, prošla je lopta ispod golmana Branislava Mitrovića i Anđelo Šetka postiže prvi pogodak na utakmici... U nastavku Duško Pijetlović pred golom, ali nema faula.

- Kao po tradiciji, Srbija nije stigla prva do lopte, Hrvatska ima prvi napad. IDEMO SRBIJO!

- Svetski prvak protiv olimpijskog prvaka - krećemo!

- Duško Pijetlović dobio je nagradu za najboljeg vaterpolistu u prethodnoj godini. Ovacije sa tribina, pa da klasu potvrdi i u ovom meču!

- Igrači su izašli i očekuje se intoniranje himni.

- Više o otvaranju čitajte ovde!

- Rekord po broju posetilaca na jednoj vaterpolo utakmici u Evropi je skoro sigurno već oboren, pošto se u prepunoj Kombank Areni nalazi oko 11 hiljada gledalaca.

- Još desetak minuta do početka utakmice, govore drže predsednik Tomislav Nikolić i ministar sporta Vanja Udovičić. Na meč su pristigli mnogi poznati, a tu je i nekadašnji reprezentativac Nikola Rađen...

Izvor: Mladen Šolak/Mondo

- Ružna scena po početku defilea zastava učesnika Evropskog prvenstva u vaterpolu, jer su navijači u Areni zviždali zastava Hrvatske, Crne Gore i Turske, dok su sa oduševljenjem pozdravili zastave Grčke i Rusije.

- Na otvaranju je tu i bend Dejana Petrovića...

Izvor: MONDO

- I jedan pas je bio u Areni. Pogledajte o čemu se radi!

- Potpuno mirno sa svih strana hale. U policiji kažu da ne očekuju dolazak organizovanih navijača Hrvatske i da nema indicija da će ih i biti.

- Vaterpolisti Hrvatske zagrevali su se pod budnim okom grupe policajaca.

- Srbija ima 20 medalja sa Evropskih prvenstava (6 zlatnih, 9 srebrnih i 5 bronzanih), dok Hrvatska ima ukupno tri, uključujući jednu zlatnu.

- Pristigli su igrači Hrvatske i Srbije.

- Ovo su sastavi reprezentacija:

Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Svaka cast nasim vaterpolistima kapa dole. A sto se tice gledalaca koi su bili na utakmici da vise neidu jeli sramote nas srbe kao da su otisli u pozoriste neznaju ni himnu da otpjevaju nisam mogao da vjerujem da je neko otisao na utakmicu a nezna stihove svoje himne.nemojte sramotiti srbiju. Nemojte ici tamo gdje vam nije mjesto gledajte na televizoru sram neka vas bude ,cas izuzetcima..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC