• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjepanović: Sanjam medalju za Srbiju u Riju

Autor mondo.rs

Najbolji srpski plivač istakao da uprkos tome što je rođen u Ujednijenim Arapskim Emiratima nikada nije imao dilemu za koju zemlju će nastupati, kao i da je potpuno fokusiran na nastup na Olimpijskim igrama

Velimir Stjepanović ove sezone sve je podredio nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On je početkom decembra odlučio da ne nastupa na Evropskom šampionatu u malim bazenima, kako bi se u potpunosti fokusirao na veliki bazen i pripremio za nastup na drugim Olimpijskim igrama u karijeri.

Debi je imao pre četiri godine u Londonu, sa 19 godina.

Kaže da sanja o tome da obraduje Srbiju predstojećeg leta u Brazilu.

"Srbija jeste mala zemlja, pa bi medalja sa OI bila izuzetno velika stvar, posebno u sportu kao što je plivanje. Svi takmičari provode sate i sate u bazenu i ulažu ogroman napor da budu najbolji u Riju, to činim i ja. Zato sam svestan da bi odličje bila neverovatna nagrada za sav taj trud i rad. Ipak, idem korak po korak. Prvi cilj je plasman u finale, a onda ću dati sve od sebe", izjavio je u intervjuu za ugledni američki plivački časopis "Swimming World" Stjepanović, koji će u Riju plivati u disciplinama 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom.

On je istakao i da uprkos tome što je rođen u Abu Dabiju, a živi u Dubaiju, uvek znao pod čijom zastavom će nastupati.

"Nikad nisam imao dilemu za koju zemlju ću da plivam. Srbija je od početka bila prirodan izbor za mene. Ja sam Srbin, volim svoju državu svim srcem. Uvek sam se tako osećao, pa nisam ni razmišljao da se takmičim za druge. Pritom, Srbija je u poslednje vreme napredovala kada je reč o plivanju, posebno zahvaljujući rezultatima Milorada Čavića prethodnih godina. Naš sport je sve popularniji u Srbiji, čime mogu da budem zadovoljan".

Jedan od razloga dobrih rezultata Stjepanovića je i odličan odnos sa trenerom Krisom Tajdijem.

"Kris i ja radimo već deset godina. Ono što me oduševljava kod Tajdija je što u isto vreme uspeva da sa uspehom vodi klub Hamilton Akvatiks, ali i da daje 100 odsto na treninzima, gde vodi pažnju o svakom detalju".

I britanski plivački trener pohvalio je Srbina zbog posvećenosti svom poslu.

"Dosta smo postigli zahvaljujući Veljinoj radnoj etici, poštovanju i poverenju. Odnos smo razvijali godinama, i došli smo do nivoa kada odlično razume šta je potrebno da se uradi da bi nastavio sa konstantnim i dobrim rezultatima i ostvarivao uspehe. Dobro razume svoje telo, i pametno prihvata svaku sugestiju da se poboljšava tokom treninga", rekao je Tajdi o Stjepanoviću, koji je rekorder Srbije u disciplinama na 200 i 400 metara slobodno, 200 metara delfin stilom, ali i član najbrže štafete 4x200 metara slobodno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC