• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonci nisu stigli senzaciju!

Autor mondo.rs

Na otvaranju Grupe A u Krakovu odličan otpor Makedonaca aktuelnom prvaku Francuskoj. "Trikolori", ipak, pobedili.

  Sjajna utakmica u Krakovu!

Francuska je prema očekivanjima pobedila Makedoniju 30:23 (12:12) u prvom meču Grupe A Evropskog prvenstva za rukometaše, ali je do prvih bodova stigla posle mnogo prolivenog znoja i velike borbe tokom više od 50 minuta, koliko je pitanje pobednika bilo neizvesno.

Makedonija se sjajno držala sa "galskim petlovima", apsolutnim svetskim vladarima, jer u svom vlasništvu imaju objedinjenu evropsku, olimpijsku i svetsku krunu.

Kod rezultata 17:17 u 40. minutu, Nemanja Pribak je imao prilično otvoren šut sa šest metara, ali je Tjeri Omeje bio dobro postavljen. Za manje od minut aktuelni šampioni uspeli su da iskoriste tri greške rivala i da ih surovo kazne sa tri espresna gola - 20:17.

 Ali...

Daleko od toga da je ova napravljena razultatska razlika značila i kraj meča, odnonso pobedu "trikolora". Ništa manje brže Makedonija je uspela da izjednači na 20:20 i da sa igračem manje propsuti kontru za vođstvo. Presečenu loptu materijalizovao je Luk Abalo.

Gol za gol igralo se još nekoliko minuta, a onda je iskustvo i, mora se priznati, kvalitet Francuza došao do izražaja. Abalo je bukvalno ukrao loptu prilikom izvođenja sa centra i najbolja selekcija planete ponovo je stekla dva gola prednosti 24:22.

Klod Onesta je posle još jednog pogotka Sederika Sorendoa mogao da odahne. Početak prvenstva bio je daleko teži nego što su u Francuskoj očekivali, jer je Makedonija na papiru čak lošije kotirana i od Srbije.

Sorendo je postigao šest, a Valentin Port pet golova. Na drugoj strani, Kiril Lazarov je bio strelac devet pogodaka, ali iz čak 17 pokušaja. Pratio ga je Dejan Manaskov sa pet.

Borko Ristovski bio je odličan među stativama...

Ivica Obrvan je sjajno pripremio i motivisao Makedonce i "orlovima" u poslednjem kolu Grupe A neće biti lako da stignu do trijumfa, koji prema sadašnjim prognozama, s obzriom na to da su Poljaci i Francuzi veliki favoriti, znači i prolaz u drugu fazu i borbu za Olimpijske igre.

Ali, zašto da se i mi ne nadamo iznenađenju u režiji pulena Dejana Perića.

Grupa A

1. kolo: Makedonija - Francuska 30:23 (12:12), Srbija - Poljska (20.30)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC