• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak služio zdrave kolače i dao podršku Mareju!

Autor mondo.rs

Novinari u Melburnu mogli su da probaju "bombu" koju Novak jede svakodnevno i koja mu pomaže da održava snagu i energiju. Endiju je dao punu podršku za kontroverznu odluku koju je doneo.


Novaku Đokoviću, prvom teniseru sveta i petostrukom osvajaču Australijan Opena, nije neophodno da deli slatkiše novinarima i fanovima u Melburnu da bi privukao njihovu pažnju.

Ali, kao neko ko je dugo pokušavao da dostigne izvanrednost ne znajući da mu gluten stvara nepremostive prepreke na tom putu i kao neko ko se izuzetno posvetio životu pod striktnom dijetom, o čemu je napisao i knjigu.

Da ta dijeta i strogo zdrava ishrana ne znače i odricanje od ukusne hrane, "Broj 1" želeo je da pokaže na konferenciji za medije pred start Australijan Opena (noć između nedelje i ponedeljka).

Đoković je zapravo nastavio tradiciju započetu prošle sezone, kada je "poslužio" čokoladice, dok je ovog puta sa sobom poneo "zdrave bombice pune energije", kako ih je predstavio u punoj press sali u Melburnu.

"Fine su, slatke... Svideće vam se", rekao je Novak, pružajući slatkiš u kojem uživa svakodnevno i koji se, kako kaže, savršeno uklapa u dijetu koju drži.

Đoković je otprilike na leto 2010. godine, u jeku možda i sezone sa najviše razočaranja od kada je stigao do trećeg mesta na ATP listi, saznao da nije tolerantan na gluten i da mu taj kompozitni protein stvara probleme prilikom nadljudskih napora kojima se izlaže.



Novak je u razgovoru sa novinarima rekao da mu je dijeta pomogla da se, između ostalog, lakše adaptira i na drastične promene vremena, naročito u Melburnu, gde u razmaku od nekoliko sati može da bude 50 stepeni na suncu (igra se na betonu, koji pojačava efekat vreline), a da onda naiđu oblaci, vetar i da temperatura drastično padne, a podigne se vlažnost vazduha recimo.

Nije tajna da je Novak na početku karijere, zbog iscrpljenosti, predavao neke važne mečeve i za to bio neopravdano žestoko kritikovan u javnosti. Ni Nole, ni njegovi rivali, a ni javnost, nisu znali šta je pravi uzrok tome, a kada je naš najbolji sportista svih vremena saznao za situaciju u kojoj se nalazi, transformisao se u pravog gladijatora, koji bez problema igra sezone sa 80 i više mečeva, koji može da osvaja "back to back" turnire koji naležu jedan na drugi, koji na kraju izlazi kao pobednik iz maratonskih okršaja, poput onog sa Rafaelom Nadalom iz Melburna 2012. godine (pet sati i 53 minuta).

"Uzimam ih na dnevnoj bazi", rekao je Novak o slatkišima nalik čokoladi, koji su međutim kombinacija "super hranljivih" sastojaka, poput lešnika, biljnog mleka, kaka, itd.

"Prilično zdrava stvar", dodao je.

Novinare nije preterano zanimalo šta je u kolačiću, jer su pred sobom imali najdominantnijeg tenisera sveta u prethodnoj godini, petostrukog prvaka "Ozi" Opena i desetostrukog gren slem šampiona.

Đoković je ponovio da mu je 2015, ne samo zbog rezultata, bila godina života i da je uživao u svakom trenutku provedenom na terenu, kao i da će pokušati to samopouzdanje i visok nivo tenisa da prenese i u novu sezonu.

"I prva nedelja u Dohi je bila veoma dobra za mene. Nisam ispustio set. Dobro sam se pripremio, uzeo sam vreme da radim zaista naporno na nekim stvarima, da stvorim dobru osnovu", rekao je.

Đoković na teren izlazi u ponedeljak rano ujutru po našem vremenu, a protivnik mu je Čung Hjeon iz Južne Koreje.

Novakov veliki rival, Endi Marej, nije u njegovoj polovini žreba i hipotetički njih dvojica mogla bi da se sretnu tek u velikom finalu, što ne bi bio prvi put u Melburnu, s tim da je i 2011. (3:0) i 2013. (3:1) i 2015. (3:1) pobednik bio Srbin.

Anketa

Hoće li Đoković osvojititi šesti pehar Australijan Opena?

  • Da, najbolji je, nema ko da ga pobedi

    100% (28)

  • Ne, iznenadiće ga neko

    0% (0)

Hoće li Đoković osvojititi šesti pehar Australijan Opena?

Rezultati


Međutim, ako bi njih dvojica i ove sezone stigla do finala, moglo bi da se dogodi da ono ne bude ni odigrano. Marej je, što je izazvalo mnoge kontroverze, poručio da neće igrati finale, ako mu doktori jave da će se njegova supruga, Kim Sirs, poroditi pre završetka Australijan Opena.

Kim bi trebalo da se porodi u februaru, a finale je zakazano za 31. januaru.

I za to su Novaka pitali...

"Ako razmislim o situaciji u kojoj se on nalazi, naravno da ga razumem, da ga podržavam i da se slažem sa njegovom odlukom. Ja bih uradio isto. Postao sam otac pre skoro 15 meseci i zato razumem njegovu poziciju", rekao je Đoković.

"On je jedan od favorita za ovaj trofej, ali takođe, on razume da postoje i neki drugi prioriteti u životu. Drago mi je da on razmišlja na takav način".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC