• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija izgubila jednu olimpijsku "vizu"!

Autor mondo.rs

Umesto 73 člana olimpijska delegacije Srbija trenutno ima jednog manje, jer je Svetska biciklistička unija saopštila da će Srbi umesto dva imati jednog takmičara u Riju

Olimpijski tim Srbije za Rio de Žaneiro 2016. dobio je u tekvondskinji Tijani Bogdanović 72. člana.

Mlada srpska takmičarka trebalo je da bude 73. olimpijac Srbije, međutim Svetska biciklistička unija (UCI) je obavestila naš savez da će u Riju imati samo jednog biciklistu u drumskoj trci a ne dvojicu, iako je još 25. novembra imala "potvrdu" za dvojicu sportista, prenosi "Politika".

Iz BSS najavljuju da će tražiti objašnjenje, jer su Grčkoj i Srbiji oduzeta po jedna viza i dodeljene Azerbejdžanu i Bugarskoj, koje prema plasmanu nacija u Evropskom turu ne bi trebalo da dobiju olimpijce.

Međutim ona dva mesta za zemlje koje se plasiraju od 7. do 16. mesta u Evropa turu nisu zagarantovana. U pravilniku piše "maksimalno dva mesta", a UCI je po jedno mesto dodelio Bugarskoj i Azerbejdžanu koje imaju po jednog takmičara među 200 najboljih, što je dodatni kriterijum.

Do danas 72 takmičara iz Srbije obezbedili su olimpijsku vizu i to u 11 sportova - atletika (7), kajak (10), streljaštvo (9), plivanje (3), rvanje (1), vaterpolisti (13), košarkašice (12), odbojkašice (12), veslanje (2), tekvondo (2) i biciklizam (1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC