• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Crna Gora u polufinalu!

Autor mondo.rs

“Ajkule” će se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu pošto su u četvrtfinalu deklasirali Italiju rezultatom 10:7

 Vaterpolo-Crna-Gora-u-polufinalu-EP Izvor: MN PRESS

Skandalozno suđenje nije omelo izabranike Vladimira Gojkovića da proslave ubedljivu pobedu protiv jednog od favorita šampionata Evrope u Beogradu. Meč u kojem su imali čak 15 isključenja i pet kontra faula, najbolji vaterpolisti Crne Gore završili su sa tri gola više u protivničkoj mreži!

Zahvaljujući bravurama Šćepanovića na golu (11 fantastičnih odbrana), razgoropađenom kapitenu Nikoli Janoviću, koji je u Beogradu vratio “ajkulama” klasu koja ih je svojevremeno dovela do evropskog trona (5 golova), Darka Brguljana, koji je postigao dva gola kojima je rival onemogućen da preokrene u trneucima kada je rumunskom arbitru Aleksandresku nedostajala samo italijanska kapica na glavi…

Blistali su i svi ostali asovi crnogorske vaterpolo selekcije u meču koji bi u regularnim uslovima, verovatno, bio završen i sa duplo većom razlikom. Mada ni i u opisanim okolnostima, nije bilo rezutatske drame…

"Azuri" su samo jednom bili u vođstvu, i to nakon prvog šuta na meču. Do kraja četvrtine viđena su dva izjednačenja i pogodak Antonija Petrovića u fotofinišu kvartala koji je najavio da će "ajkule" izvući u meču na sve ili ništa i one davno zaboravljene adute. Posle mnogo godina to je ponovo bio tim koji igra najbolju odbranu na planeti i nema kariku kojoj nedostaje hrabrosti.

U drugoj deonici Šćepanović je sa četiri fantastične odbrane potvrdio da će to biti njegovo veče, a Jokić je u 11. minutu prvi put podigao vođstvo na dva gola.

U trećem kvartalu gledana je goleada u kojoj je "azurima" jedra punio sudija Aleksandresku, a mrežu Radović, Nikola Janović i u poslednjem minuta dva puta Darko Brguljan. Početkom poslednje deonice kada je kapiten svojim četvrtim pogotkom na meču podigao razliku na 9:5, činilo se da Crna Gora može da počne da slavi plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Azuri" su se, međutim, trznuli još jednom i prišli na 9:7, golovima Aikardia i Di Fulvia sa metar i po. Nepuna dvaminuta pre kraja, međutim, Nikola Janović se i peti put upisao u strelce i stavio tačku.

Crnogorci su se kvalifikovali među četiri najbolja tima Evrope, gde će im rival biti pobednik meča Hrvatska - Mađarska.

Ukoliko Hrvatska slavi, izabranici Vladimira Gojkovića izboriće olimpijsku vizu za Rio.

Crna Gora -  Italija 10:7 (3:2, 1:0, 4:3, 2:2)

Bazen u Kombank areni. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Švarc (Israel). PETERCI: Crna Gora 1 (1) IGRAČ VIŠE: Crna Gora 7 (5), Italija 15 (4).

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović 1, Da. Brguljan 2, Radović 1, M. Janović, N. Janović 5 (1), Ivović, Mišić, Vukčević, Jokić, Šćepanović (11 odbrana).

ITALIJA: Tempesti (4 odbrane), Di Fulvio 2, Đito, Filjioli 1, Giorgeti, Bodegas 1, Đakopo, Galo, Prešuti 1, Luongo, Aikardi 1, Baraldi, Del Lungo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC