• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čaviću zlato uz novi evropski rekord!

Novim evropskim rekordom Milorad Čavić doplivao je do prvog zlata na kontinentalnom šampionatu u Ajndhovenu.

 Čaviću zlato uz novi evropski rekord! Izvor: MONDO

Deonicu 50 metara delfinovim stilom najbolji srpski plivač savladao je za 23,11 sekundi, što je drugi najbolji svetski rezultat svih vremena. Čavić je tako za 14 stotih delova sekunde nadmašio ostvarenje koje je u utorak ostvario u polufinalu.

"Ovo je fenomenalno vreme. Ipak, mislim da sam mogao još bolje, možda i do novog svetskog rekorda (22,96). Poslednji dodir nije bio savršen, bio sam prekratak u poslednjem zaveslaju zbog čega sam morao suviše da se istegnem. Optimista sam i u ostale dve discipline koje ću plivati u Ajndhovenu, naročito na 100 delfin, gde želim da idem ispod 51,7 sekundi", izjavio je Čavić neposredno po osvajanju zlata.

Srpski torpedo razbio je konkurenciju u finalu (foto galeriju možete pogledati OVDE), ostavivši za dva zaveslaja srebrnog Ukrajinca Sergeja Breusa (23,48), odnosno za tri bronzanog Španca Rafaela Munjoza Pereza (23,60).

Ovim nastupom Čavić je potvrdio da je u Ajndhoven došao perfektno pripremljen i da se do kraja šampionata od njega možemo nadati još nekoj medalji.

Najbolji srpski plivač, koji je pre puta u Holandiju istakao da je ovo prvenstvo samo prolazna stanica na putu ka Olimpijskim igrama u Pekingu, na Evropskom prvenstvu, osim 100 metara delfin, plivaće i 100 slobodno.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC