• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anu slomila Sirsova "drama"

Autor mondo.rs

Ana Ivanović posle velike borbe i pretrpljenog stresa nije uspela da izbori plasman u osminu finala Australijan Opena.

Srpska teniserka je poražena u trećem kolu Australijan Opena od Amerikanke Medison Kiz rezultatom 1:2, po setovima 6:4, 4:6, 4:6.

Ivanovićeva je pokušala da na terenu poništi sve ono što se dogodilo u njenom boksu početkom drugog seta, ali nije uspela.

Ana je tada imala vođstvo 6:4, 1:0, kada je pozlilo njenom treneru Najdželu Sirsu.

Nakon ukazane lekarske pomoći na tribinama Rod Lejver arene, britanski stručnjak je prebačen u obližnju bolnicu na detaljne preglede. Meč je nastavljen tek posle 50 minuta pauze.

Ana Ivanović bila je vidno uzbuđenja nakon saznanja da je Sirs kolabirao, ali je nakon duge pauze uspela da se pribere, čak odmah napravi brejk, ali ne i da dobije drugi set.

U trećem je odlično počela, povela sa 3:0, ali je onda naglo "pala", što je uporna Amerikanka iskoristila.

Kiz je dobila pet gemova u nizu, ali i na samopouzdanju, i u potpunosti je preokrenula rezultat u svoju korist.

Ana je nakon toga uspela da prekine taj niz, smanji zaostatak na 4:5, nastavi da se bori, ali je osokoljena Amerikanka dobila naredni gem na svoj servis i izborila plasman među 16 najboljih.

Kiz, koja je 17. igračica sveta, za ulazak u četvrtfinale će igrati protiv pobednice duela Varvara Lepčenko (SAD) i Šuai Žang (Kina).

PRVI SET

Ana Ivanović je uspela da "prelomi" set tek u finišu, pošto se, kako je i očekivala, Medison Kiz pokazala kao "tvrd orah".

Srpska tensierka je u sedmom gemu spasila dve brejk lopte, nakon čega je naredni rešila u svoju korist "sa nulom" (5:4), a onda ubacila u petu brzinu. Svesna da bi mogla da iskoristi psihološki pritisak koji je imala njena rivalka, Ana je krenula agresivno i to joj se isplatilo. Kiz je napravila po dve forhend i bekhend greške, a Ivanovićeva je okončala set u svoju korist ne dozvolivši protivnici da osvoji nijedan poen na svoj servis.

Srpska teniserka, koja je 20. nosilac u Melburnu, naterala je Kiz da napravi čak 13 neiznuđenih grešaka, dok je ona imala svega pet.

DRUGI SET

Ana je dobro počela drugi set, dobila prvi gem, ali je onda meč prekinut, jer je pozlilo Ivanovićkinom treneru Najdželu Sirsu. Njemu se ukazuje medicinska pomoć, a Ana se povukla sa terena i vidno potresena čeka da čuje vesti o treneru i nastavi meč.

Prema najnovijim vestima, Sirs je pri svesti transportovan u bolnicu u Melburnu.

Ana je bila primorana da napravi pauzu i na meču drugog kola protiv Letonke Anastasije Sevastove, jer je tada pozlilo starijoj gospođi u publici. Taj duel je nastavljen posle pola sata igre. 

Nastavljen je meč Ane Ivanović i Medison Kiz posle 50 minuta pauze i srpska teniserka je odmah napravila brejk (2:0).

Tu prednost nije dugo održala jer se Amerikanka brzo revanširala (2:2). Uprkos stresu koji je prethodno doživela Ana je opet stigla do vođstva, novim brejkom (4:2), ali je Medison Kiz onda preuzela "konce igre". Amerikanka je dobila četiri gema u nizu i stigla do izjednačenja u setovima (6:4).

Ivanovićeva je pokušala da produži meč, jer je u desetom gemu vodila rovovsku bitku, ali je prokockala čak šest brejk lopti, što ju je skupo koštalo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC