• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konta nastavila da sanja u Melburnu

Autor mondo.rs

Australijanka sa britanskim pasošem u prvom nastupu na Australijan Openu dobila i četvrti meč u nizu i izborila plasman u četvrtfinale

Džoana Konta najprijatnije je iznenađenje na ovogodišnjem Australijan Openu.

Dvadesetčetvrogodišnja teniserka rođena u Sidneju izborila je plasman u četvrtfinale, nakon što je prvi put nastupila u glavnom žrebu. Ona je prethodne tri godine ispadala u kvalifikacijama, ali je ove sezone iskoristila priliku na najbolji način.

Prvo je savladala bivšu broj jedan Venus Vilijams, potom Kineskinju Saisai Ženg, zatim je bila bolja od Denise Alertove, i to sve u dva seta, a u osmini finala skinula je "skalp" 21. nosiocu Ekaterini Makarovoj - 4:6, 6:4, 8:6.

Konta
Izvor: YouTube

Konta, ćerka mađarskih iseljenika rođena u Australiji, koja je 2012. uzela britansko državljanstvo, ostvarila je najbolji rezultat za tu zemlju na najvećim turnirima u poslednjih 32 godine.

Postala je prva Britanka od Džo Djuri 1984. godine koja se plasirala u četvrtfinale nekog grend slema. Djuri je to poslednji put uradila na Vimbldonu.

"Bilo je psihički i fizički iscrpljujuće. Ta četiri minuta u finišu su bila važna, verujte. Ostavila sam na terenu sve što sam mogla. Trčala sam za svakom lopticom i imala sam sreće što sam iskoristila pojedine prilike", rekla je posle tročasovnog meča Džoana Konta, koja je u Melburn stigla kao 47. igračica sveta.

Konta je u karijeri odigrala 19 mečeva protiv igračica iz top 10 i ostvarila je sedam pobeda.

Konta, koja je nakon preselenja u Istborn 2005. godine, živela i trenirala u Španiji sve do 2014. godine, nastavlja da živi svoj san u Melburnu.

Naredna rivalka biće joj pobednica meča Medison Kiz (SAD) - Šuai Ženg (Kina).

Džoana tvrdi da uživa u svakom trenutku i da ne mari mnogo ko će joj biti naredna rivalka. Kaže da već zna kako će se pripremati za taj duel.

"Ješću i spavaću, ješću i spavaću. I onda ću sve ponoviti", kroz osmeh je prokomentarisala 180 centimetara visoka Konta.

Džoana Konta je pobedom nad Venus Vilijams u prvom kolu Australijan Opena skrenula veliku pažnju javnosti, ali to nije bila njena prva pobeda nad bivšom prvom teniserkom sveta u karijeri. Prethodno je na turniru u Vuhanu prošle godine dobila Viktoriju Azarenku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC