• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL! Pobeda Nemaca nije regularna?

Autor mondo.rs

Nemci imali igrača više od dozvoljenog prilikom poslednjeg napada protiv Norveške, a kraj meča dočekali sa čak dvojicom prekobrojnih. EHF na potezu


Nemačka je u prvom polufinalu Evropskog prvestva za rukometaše u Poljskoj pobedila selekciju Norveške (34:33) posle produžetaka. Trenutak odluke dogodio se pet sekundi pre isteka dodatnog vremena, a gol za prvo finale "pancera" na šampionatima Evrope posle 12 godina, postigao je Kal Hafner.

Međutim, popgodak je postignut u neregularnim uslovima na terenu i već danas će o komplikovanoj situaciji raspravljati disciplinska komisija EHF. Nemačka je prilikom poslednjeg napada imala jednog igrača više u polju, što predstavlja materijalnu povredu pravila, dok je kraj meča dočekala sa čak dvojicom prekobrojnih - odnosno devet rukometaša.


Rukomet
Izvor: YouTube


"Šansa da EHF prihvati našu žalbu jednaka je onoj da u julu padne sneg na Majorki", rekao je bivši selektor "Vikinga" Frode Kjavag. Sadašnji je zaključio da su u poslednjem napadu povređena materijalna pravila rukometne igre: "Ako imate igrača više od dozvoljenog, to utiče na igru. Da se radilo o ligaškoj utakmici, sigurno bi se ponovila", jasan je Gunar Petersen.

Pre poslednjeg napada Nemačke, Gunar Simon je obukao "marker" kako bi zamenio golmana i pomogao saigračima u napadu. Ali, probloem je u tome što je među stativama ostao Andreas Volf. Posle pobedonosnog gola, sa klupe je u teren ušao još jedan igrač.

U drugom polufinalu Španija je pobedila Hrvstaku, tako da bi u nedelju u finalu trebalo da igraju Nemačka i Španija, a za bronzu Norveška - Hrvatska.

Da li će....

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC