• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Kerber!

Autor mondo.rs

Nemica napravila čudo i u finalu Australijan Opena pobedila nepobedilu Serenu Vilijams - 2:1.

Nova šampionka Australijan Opena je Angelik Kerber!

Nemica je u dramatičnom finalu pobedila Serenu Vilijams 2:1 (6:4, 3:6, 6:4) i tako postala tek druga teniserka iz Nemačke koja je pobeđivala na prvom gren slemu u sezoni. Pre nje, legendarna Štefi Graf osvojila je četiri titule u periodu od 1988. do 1994. godine. Najveći uspeh u karijeri 28-godišnje Kerberove, do danas, dila su dva polufinala - na US Openu 2011. i Vimbldonu 2012.

Sereni je ovo prvi poraz u finalima AUS Opena, a igrala ih je ukupno sedam. Ona je rekorderka po broju trofeja u Open eri. Amerikanka je propustila priliku da se na sveukupnoj listi šampionki izjednači sa sedmostrukom prvakinjom Margaret Kort, takođe i da osvoji 22. gren slem titulu.


Do velikog iznenađenja i pobede protiv prvog favorita za osvajanje turnira, Kerber je došla posle 130 minuta igre.



Čestitao i Bajern!


Kerberova je do ovog meča samo jednom pobedila Serenu Vilijams u prethodnih šest duela, a danas je upisala drugu, najvažniju pobedu.

Nemica je današnje finale odlično počela, pošto je već u drugom gemu oduzela servis protivnici i povela sa 2:1. Vilijamsova je u šestom gemu uspela da uzvrati istom merom i izjednači na 3:3.

Međutim, Nemica je već u narednom gemu ponovo oduzela servis Amerikanki, a tri gema kasnije odservirala je bez izgubljenog poena za prednost od 1:0.



Vilijamsova je u drugom setu zaigrala bolje, napravila je brejk u četvrtom gemu (3:1) i sigurno privela taj deo igre kraju, ne dozvolivši Kerberovoj niti jednu brejk priliku.

Na početku trećeg seta viđena je velika borba i drama na terenu, naročito u šestom gemu u kome je Kerberova iskoristila tek petu brejk loptu i tako povela sa 4:2.

Teniserke su dobile naredna dva gema na svoj servis, a onda je Nemica servirala za veliku pobedu. Međutim, u tom gemu se "stegla ruka" Anđelike Kerber, napravila je nekoliko grešaka i dozvolila Vilijamsovoj da napravi brejk i vrati se u meč.

Najbolja teniserka sveta je u narednom gemu servirala za izjednačenje. Loše je počela, gubila je sa 0:30, ali je potom vezala četiri izuzetna poena i stigla do gem lopte. Nije je iskoristila, posle čega je Kerberova stigla do prve meč lopte u meču, koju je i iskoristila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC