• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup izazivača: Čelik gost i domaćin u Švajcarskoj

Autori mondo.ba Autori Agencije

"Prije svega je odlučio finansijski momenat", kaže predsjednik Čelika, jedinog preostalog predstavnika bivše Jugoslavije u evropskim rukometnim takmičenjima.

 RK Čelik - Vaker Tun, osmina finala, Kup Izazivača Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

  Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik prihvatio je ponudu švajcarskog Vaker Tuna da se obje utakmice osmine finala Kupa izazivača igraju na parketu švajcarskog kluba.

"Prihvatili smo sportsku ponudu Švajcaraca nakon zaista duge analize svih okolnosti. Obje utakmice igraćemo u Švajcarskoj, i pored naše velike želje da se jedan meč odigra pred našom publikom u Zenici. Prije svega je odlučio finasijski momenat, jer će kod odigravanja dva meča u Tunu oni nama participirati troškove puta u jednom smjeru, a mi plaćamo drugu polovinu putnih troškova. Domaćini snose troškove organizacije utakmica i takse za sva službene osobe za obje utakmice. Nama je zaista žao što nismo u prilici da našoj publici priuštimo evropski meč, ali nemamo finansija za organizaciju utakmice ovog evropskog nivoa u Zenici", rekao je predsjednik rukometaša Čelika Pane Škrbić.

U takmičenju IHF Kupa izazivača rukometaši Čelika su stigli do osmine finala, a raritet je da su Zeničani jedina ekipa s područja bivše Jugoslavije koja je ostala da igra u svim evropskim rukometnim kupovima ove godine.



Do plasmana u osminu finala Čelik je stigao zahvaljujući eliminaciji kosovskog predstavnika Prištine, a ekipa Vaker Tuna je pobijedila turskog ligaša Bursu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC