• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija vodi, ali BRAVO Ivana!

Autor mondo.rs

Fed Kup reprezentacija Španije povela je protiv Srbije rezultatom 1:0, nakon što je Gabrinje Muguruza savladala Ivanu Jorović.

Španija vodi!

Fed Kup reprezentacija Španije povela je protiv reprezentacije Srbije rezultatom 1:0 u prvom kolu Svetske grupe B, nakon što je u prvom meču dana u Kraljevu Gabrinje Muguruza savladala Ivanu Jorović 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

"Drago mi je što sam pružila solidan otpor Muguruzi i zadovoljna sam kako sam odigrala. Zahvalila bih se selektoru Tatjani Ječmenici što je odlučila da mi pruži šansu. Muguruza je sjajna igračica, među 10 najboljih na svetu i ima mnogo iskustva".

Ivana Jorović

Iako rezultat govori da je pobeda bila ubedljiva, ne može se reći da je tako izgledalo čitav meč. Ivana Jorović je pružila najveći otpor koji je mogla protiv Muguruze, ali se na terenu jednostavno videlo da je teniserka iz Španije fizički jača i iskusnija.

Muguruza je sigurno otvorila meč i iskoristila nervoznu Jorovićeve pred kraljevačkom publikom, pa je brzo povela 4:0. Kao da se tada Ivana opustila i zaigrala bolje, pa je osvojila tri uzastopna gema, ali i bila na pragu toga da dođe do izjednačenja, međutim Muguruza je uz malo sreće i iskustva privela set kraju.

To je značajno uticalo na Ivanu, koja je u drugom setu osvojila samo jedan gem, ali je i pri rezultatu 5:1 za Muguruzu pokušavala da joj pruži otpor i da se vrati u meč, pa u prilog tome govori i da je teniserka iz Španije set osvojila tek iz sedme meč lopte.

U drugom meču dana zakazan je duel Jelene Janković i Karle Suarez Navaro.

Drugog dana, u nedelju, u 13 sati počinje meč Jelene Janković i Karle Suarez Navaro, što je njoj prvi meč za Fed Kup reprezentaciju Srbije još od finala 2012. godine, a nakon njih dve svoj meč odigraće i Bojana Jovanovski i Karla Suarez Navaro.

Duel Srbije i Španije zatvoriće meč dublova. Za reprezentaciju Srbije će igrati Ivana Jorović i Nina Stojanović, dok će za gošće nastupiti Lara Aruabarena i Ludres Domingez Lino.

UŽIVO:

DRUGI SET - MUGURUZA DOBIJA MEČ 6:1

Teniserka iz Španije je bila sigurna u drugom setu, pa je Ivana Jorović osvojila tek jedan gem, međutim, raduje njena borba u ovom meču.  Ivana se nije predavala ni kada je gubila 5:1 u drugom setu, iako je na njenom licu bilo primetno koliko se umorila od "trčanja" za lopticama koje je slala Muguruza, a meč je bio završen tek posle sedme meč lopte.

PRVI SET - MUGURUZA VODI 6:3

Povela je Muguruza 4:0, ali je onda naša Ivana Jorović osvojila i prvi gem na svoj servis, da bi potom "dobila snagu" i vezala čak tri uzastopna gema u svoju korist. Lomilo se u osmom gemu prvog seta, ali je Muguruza ipak uspela da dobije gem na svoj servis, malo i uz pomoć sreće, da bi to malo i "skrhalo" talentovanu teniserku.

Ali, nema joj se šta zameriti, bila je odlična protiv znatno iskusnije teniserke.

Španija je veliki favorit u ovom meču pošto ima dve TOP10 teniserki, ali su naše teniserke izjavile da se neće predavati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC