• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA se vratio u Petrovgrad, Ana ostvarila pobedu!

Autor mondo.rs

Posle 25 godina ITF tenisa, Sankt Peterburg je ponovo domaćin WTA turnira. Ivanovićeva "osvetila" Jovanovski, na terenu tek u petak.

(4) Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale 753.000 dolara vrednog turnira u Sankt Peterburgu, koji je ove godine konačno prevazišao ITF nivo i ponovo dobio WTA konkurenciju.

Ponovo, posle 25 godina.

Na turniru na kojem nije nastupila nijedna aktivna igračica na Turu, Ivanovićeva je danas popodne eliminisala 43. igračicu sveta, Margaritu Gasparjan iz Rusije, koja je u prvom kolu rezultatom 6:1, 6:2 deklasirala našu Bojanu Jovanovski.

Ipak, Ivanovićeva je bila prejaka za domaću takmičarku – 7:5, 6:2.

Bio je to zapravo izjednačen meč do rezultata 2:0 u drugom setu za Ruskinju, koja potom nije osvojila ni gem do kraja. Prvi set, Ana je dobila posle razmenjenih brejkova od rezultata 3:2 do 4:3, posle čega je Gasparjanovoj zadrhtala ruka kada je morala na 6:5 za Srpkinju da servira za opstanak u setu.

U četvrtfinalu, Ivanovićeva će se sastati sa boljom iz meča Elena Vesnina (122. WTA) – Katerina Kozlova (177. WTA), a potom bi u polufinalu protivnica mogla da joj bude (2) Roberta Vinči ili možda (9) Monika Nikulesku.

Ivanovićeva je u prvom kolu turnira koji se igra u dvorani, na tvroj podlozi, bila slobodna, tako da joj je ovo bio prvi meč od eliminacije u trećem kolu Australijan opena, sredinom januara, od Medison Kiz.

Poslednju, 15. titulu u karijeri, Beograđanka je osvojila u septembru 2014. godine u Tokiju. U Petrovgradu, pobednici će pripasti 128.450 dolara i 470 WTA bodova, a finalistkinji 68.585 dolara i 305 bodova. Polufinale vredi 36.635 dolara i 185 bodova.

U sredu, pobede su, što u prvom, što u drugom kolu, ostvarile još Kasatkina, Cibulkova, Vesnina, Bek, Sigmund, a večeras se sastaju Vikmajer i Vinči. S obzirom na to da je meč Vesnina – Kozlova zakazan za četvrtak, Ivanovićeva (20. WTA) će verovatno na teren tek u petak.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC