• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS smenio Boškovića

Autor mondo.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uskoro će dobiti novog selektora...

 Smijenjen selektor rukometašica Srbije Saša Bošković Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Saša Bošković posle četiri i po godine provedene na toj funkciji više nije selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Njega je u četvrtak smenio Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, tako što na svojoj redovnoj sednici nije usvojio Boškovićev izveštaj o učešću na Svetskom prvenstvu u Danskoj, decembra 2015.

Srbija je na tom takmičenju zauzela 15. mesto, nakon katastrofalnog poraza od Holandije (20:36) u meču osmine finala. U grupi su naše rukometašice ostvarile pobede nad Japanom i Tunisom i remi protiv Crne Gore, a poražene su od Danske i Mađarske.

RSS je saopštio da će "u najkraćem mogućem roku pokušati da pronađe adekvatno dugoročno rešenje za poziciju selektora, s obzirom na to da je sezona u toku".

Do tada će nacionalni tim voditi aktuelni stručni štab.

Sledeće zvanične utakmice na programu su 9. i 13. marta, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, a protivnik je Češka.

Bošković je sa najboljim srpskim rukometašicama bio četvrti u Evropi 2012. i drugi na svetu 2013, s tim da su oba uspeha ostvarena na domaćem terenu u Beogradu.

Usledio je, međutim, krah na Evropskom prvenstvu 2014, gde je Srbija zauzela 15. mesto u konkurenciji 16 zemalja. Potom su Boškoviću otkazale saradnju neke od najboljih igračica, poput Andree Lekić i Sanje Damnjanović, a on sa nekompletnim sastavom nije uspeo da ostvari cilj na SP u Danskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC