• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći Anin "skalp" od 2014. godine!

Autor mondo.rs

Više od dve godine, srpska teniserka nije pobedila bolje plasiranu na WTA listi. Veliki rezultat danas u Dubaiju.

Važan "skalp"!

Ne samo zbog nepovoljnog žreba na 2.000.000 dolara vrednom turniru u Dubaiju, već i za samopouzdanje.

Još od kada je 14. januara 2014. godine, u četvrtom kolu Australijan Opena, pobedila prvu teniserku sveta Serenu Vilijams, naša Ana Ivanović nije pobedila bolje plasiranu igračicu od...

(1) Simona Halep – Ana Ivanović 6:7 (2:7), 2:6 u 2. kolu turnira u ekonomskoj prestonici Bliskog Istoka.

Halepova je u Dubai stigla kao treća teniserka sveta i prva favoritkinja, a izgubila je od Srpkinje koja nije svrstana među nositeljke kao 17. igračica na WTA listi.

Bravo, Ana!

Impresivnije od same pobede nad Rumunkom, protiv koje sada ima skor 3:2 (s tim da je Halepova jednom morala da preda meč bez borbe zbog povrede) jeste način na koji je Srpkinja došla do nje - Halepova je imala brejk loptu za 4:1 u prvom setu i kasnije set loptu na 6:5, ali je Ana izdržala taj pritisak i preokrenula stvari u svoju korist.

Simona je odmah napravila brejk, povela 1:0 i držala prednost do sredine prvog seta, kada je imala brejk lopte i za 3:0 i za 4:1. Kada ih nije iskoristila, dozvolila je Beograđanki da podigne samopouzdanje, "uđe" u udarac i preuzme inicijativu što je dovelo do dramatičnog "ribrejka" tek onda kada više nije ostalo opcija za popravni - bilo je 5:4 i 40:30 za Rumunku, međutim Ana je tada odigrala hrabro, vezala tri poena, izjednačila na 5:5 i, da pomenemo, izborila se sa dve nove brejk lopte u narednom servis gemu, pre nego što je set "ušao" u taj-brejk.

A, tamo... Tri mini brejka na startu, beg Ivanovićeve na 4:1 i rutinsko privođenje kraju - 7:2.

Ispostavilo se da je to bio i kraj meča, jer je Halepova u nastavku delovala potpuno indisponirano zbog načina na koji je izgubila prvi set, a Ana sve sigurnije, staloženije i tačnije. Posle dva razmenjena brejka na startu drugog seta, Ivanovićeva je osvojila četiri od narednih pet gemova i upisala važnu pobedu, koja joj otvara put do polufinala.

Naredna protivnica naše teniserke, koja je na startu deklasirala Dariju Gavrilovu rezultatom 6:1, 6:0, biće Barbora Stricova (47. WTA). Stricova, koja je ranije u sredu pobedila 54. igračicu sveta, Juliju Gerges rezultatom 2:6, 6:4, 6:1, ima 0:3 protiv Ivanovićeve.

Najteža protivnica naše teniserke do finala mogla bi da bude (3) Karla Suarez Navaro iz Španije. Titula u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vredi 465.480 dolara i 470 WTA bodova, poraženoj finalistkinji sledi 254.124 dolara i 305 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC