• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Obećanja pobjeda nam se "obila o glavu"

Autor mondo.ba

Poslije serije neuspjeha, banjalučki Borac m:tel tražiće u subotu (18 h) iskupljenje protiv hrvatskog Neksea u posljednjem meču sezone u SEHA ligi u dvorani "Borik".

 SEHA:Borac - Nekse. najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Porazi crveno-plavih u regionalnom takmičenju, a posebno debakl od Vojvodine pred svojim navijačima, izazvale su određene turbulencije u "Velikanu iz Gospodske" pred posljednju utakmicu ovogodišnjeg izdanja SEHA lige protiv Neksea.

Čak je trener Banjalučana Boris Dvoršek ponudio ostavku, mandat na raspolaganje pred sjednicu Upravnog odbora stavio je i direktor Vladimir Branković i u ne baš dobroj atmosferi, crveno-plavi dočekuju ekipu iz Našica, koja je šesta na tabeli sa 21 bodom, dok je Borac m:tel ostao na osmoj poziciji sa samo 10 poena.

"Pred nama je posljednji meč SEHA lige. Nekse je primjer mnogima po mnogim segmentima, tako i nama. Riječ je o timu koji je godinama na okupu, uglavnom rade promjene radi osvježenja, ali u principu imaju glavu i rep i znaju šta hoće. Uspjeli su da slože ekipu koja je vicešampion Hrvatske i to je njihov maksimum. Igrali su i Ligu Evrope nekoliko sezona, u SEHA ligu su uglavnom oko petog, šestog mjesta i zaista zaslužuju svaki respekt. Međutim, favoriti uvijek ne pobjeđuju, ali ovog puta, ne želimo da najavljujemo pobjede ili dobre partije, jer nam se to znalo 'obiti o glavu'", izjavio je Zagrepčanin sa klupe Borca m:tel.

Navijači izvinite!

"Banjalučka publika je jedna od najboljih u SEHA ligi i hvala im na tome. Ali protiv Vojvodine smo ih potpuno razočarali, ali moramo da zatražimo još malo strpljenja jer će se naš rad sigurno na kraju isplatiti. Volio bih da nastave da nas podržavaju i dalje i da im se izvinim za ono 'ništa' što smo im pokazali protiv Vojvodine".

Prema njegovim riječima, svaki poraz, pa tako i posljednji od Vojvodine, je dobar ukoliko znaš da iz njega izvučeš pouku.

"U ponedjeljak smo otvoreno razgovarali na svim nivoima i popravili atmosferu. Nadam se da ćemo to u subotu pokazati na terenu. Ponoviću, nije problem izgubiti utakmicu, već je jako važan način na koji gubimo. Mi moramo ići na glavu na svaku loptu i krvavih koljena i laktova okončati meč, pa ako je protivnik bolji, čestitaćemo. Takvu reakciju želimo imati sutra na terenu", dodao je Dvoršek i naglasio da će predstojeći dvoboj poslužiti kao uvertira za prioritetni zadatak kluba - odbrana titule šampiona Bosne i Hercegovine.

Dvoršek se osvrnuo i na medijske natpise o njegovom sigurnom odlasku, tvrdnjama da se već pregovara sa pojedinim trenerima kao potencijalnim nasljednicima.

"Od svakog poraza se pravi tragedija, a od svake pobjede euforija, to je u našem mentalitetu. Pokušali smo da sve izbacimo iz glave i na sastanku smo to i dogovorili. Sigurno je da sam dobio određeni pritisak, ali nisam želio da to prenesem na igrače. Radili smo mirno, dobro, niko nije ništa pominjao, raspravili smo sve u 'svlačionici'. Pokušali smo se isključiti, a ne znam šta će biti dalje. Uprava je ta koja odlučuje, ali ja radim kao da ću ostati godinama u Banjaluci", zaključio je Dvoršek i dodao da je zdravstveni bilten igrača dobar uz opasku da su pod upitnikom nastupa Srđan Trivundža zbog problema s leđima i Mirko Mikić zbog povrede koljena.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

MONDO vas vodi na rukomet!

Najbrži čitaoci koji pozovu broj telefona 051 230 381 dobiće dva puta po dvije ulaznice za utakmicu protiv Neksea.

Kapiten crveno-plavih Branislav Obradović naglasio je da bi svi igrači voljeli da se s dobrom partijom i pobjedom oproste od navijača u ovoj sezoni SEHA lige.

"Posljednje je kolo SEHA lige, mi smo sezonu odigrali promjenljivo, imali smo svi veća očekivanja i ambicije, ali nismo od toga mnogo napravili. Zato bi se željeli na pravi način oprostiti od ovogodišnjeg šampionata i pokazati pravo lice ovog tima. Bili smo jako razočarani poslije poraza od Novosađana, najviše mi igrači, treneri i uprava...Ali, protiv Neksa možemo to da ispravimo i na pravi način okončamo sezonu", rekao je desni bek Banjalučana.

O rivalu ima izuzetno pozitivno mišljenje.

"Nekse je odlično vođen i ima kontinuitrt u radu. Biće vrlo nezgodan protivnik i moraćemo da se dodatno potrudimo kako bi ostvarili dobar rezultat. Nadam se pobjedi i svi je priželjkujemo", zaključio je Obradović.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kole

Neka ide i nek povede nepotrebne igrace, na celu sa milosevicem,ovaj s pjeska,a ostaviti momke iz bl i praviti s njima ekipu. NN "stranci" nam ne trebaju... moliti djukica da se vrati

99%

NEZNALICO ODLAZI!

VULTURESI

SVORŠEK MORA IĆI I TAČKA.

Dule

Šta ćemo poslije poraza sutra od NEXEa?Hoćemo li i dalje biti "zahvalni" Dvoršeku?Pa taj stvarno nezna šta priča a kamo li šta radi.On mora ići POD HITNO.Ljuba Obradović bi sigurno bio pravo rješenje.

Vulturesi

Šta priča ovaj Boršek.Pa on je već sve rekao.Kako ga nije sramota da prosipa demagogiju?Šta on misli-da smo mi maloumni?Da ima imalo karaktera,trebao je sam da ode a ne da čeka hoće li ga uprava najuriti.Ne vjerijemo da će iko iz uprave biti toliko naivan da povjeruje u njegovu priču.Kamo sreće da nikad nije ni dolazio.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC