• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Oprez

Autor mondo.rs

Srpski teniseri spremni i optimistični ulaze u duel protiv Kazahstana u Dejvis kupu, ali i sa maksimalnim respektom prema rivalu

 Novak Đoković poziva na oprez pred meč Srbija Kazahstan Izvor: MN PRESS

Srbija i Kazahstan u petak će započeti duel prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Kazahstana.

Žrebom je određeno da će na teren hale "Aleksandar Nikolić" prvo izaći Novak Đoković i Aleksandar Nedovjesov, od 14 časova.

"Poznajem sa sa njim još iz juniorskih dana. Nikada nismo igrali od tada, ali smo ista generacija. On je od skoro počeo da beleži zapaženije rezultate na turu. Gledao sam ga u nekoliko navrata, ali činjenica da nismo igrali tera me da budem oprezan, jer upravo takvi mečevi mogu da izazovu neočekivane stvari, određena iznenađenja", rekao je Đoković posle žreba.

Najbolji teniser sveta istakao je da publika može imati veoma bitnu rolu.

"Najbitnije je dobro se spremiti, početi meč sa visokim intezitetom, a takođe iskoristiti pune tribine i podršku publike, koja u ovim mečevima može biti od presudonog značaja", dodao je Đoković, koji je organizovao dolazak dece sa Kosova na meč.

NOLE O "SALATARI"

"Duga je godina. Već smo osvajali trofej Dejvis kupa u ovom sastavu, samo nam Janko Tipsarević fali, jer je bitna karika. Nadam se da će nam se pridužiti i ojačati sastav. Prvo moramo Kazahstan da premostimo. Raspored nam ne ide na ruku... Nije lako, ali ako smo već uspeli u tome 2010. godine, a 2013. da igramo finale... U našoj ekipi postoji sklad, harmonija i prijateljstvo, to je nama vrsta podstreka, pored toga što igramo za našu državu. Nadam se da možemo do još jednog velikog rezultata u ovoj olimpijskoj godini", rekao je Đoković.

Posle Đokovića i Nedovjesova drugi meč dana odigraće Viktor Troicki i Mihail Kukuškin. Srpski teniser veruje da može sa uspehom da preskoči prvu prepreku.

"Igram protiv protivnika koga znam veoma dobro. Igrali smo više puta i znam šta da očekujem. Mislim da sam spreman za taj meč. Očekujem da će biti težak, ali daću sve od sebe. Kukškin može veoma dobro da igra u dvoranskim uslovima. Spreman sam i mislim da osećam dobro igru. Daću sve od sebe da pobedim u tom meču", rekao je Troicki.

Nenad Zimonjić trebalo bi u subotu u dublu da zaigra sa Đokovićem, što bi mogla da bude svojevrsna priprema za njihov nastup na Olimpijskim igrama u Riju u avgustu.

"Značiće nam ovaj meč kao priprema za Rio, ukoliko budemo igrali. Nismo imali prilike u Dohi i Dubaiju da odigramo zajedno, kako je bilo planirano, zbog sticaja okolnosti... Drago mi je da se sada fizički dobro osećamo, da nemamo problema sa povredama. Biće mi zadovoljstvo da prvi put igram u ovoj dvorani, gde sam pre 26 godina gledao prvi profesionalni meč između Jugoslavije i Danske. Nadam se da ću pružiti maksimum i doneti zajedno as Novakom bod Srbiji", naveo je Zimonjić.

Pobednik duela Srbije i Kazahstana sredinom jula u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz meča Velike Britanije i Japana, a poraženi će igrati u baražu za opstanak u Svetskoj grupi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC