• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija povela, poen od Novaka!

Autor mondo.rs

Srbija vodi protiv Kazahstana 1:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Novak Đoković pobedio Aleksandra Nedovjesova 6:1, 6:2, 6:3.

 Srbija povela, poen od Novaka! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije povela je protiv Kazahstana, pošto je Novak Đoković lako savladao Aleksandra Nedovjesova, u prvom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Đoković je pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 6:1, 6:2, 6:3 posle sat i 53 minuta igre pobedio Nedovjesova, 200. igrača na ATP rang listi.

Najbolji teniser sveta nije imao mnogo problema u prvom setu, koji je dobio posle 23 minuta igre. Lako je Đoković poveo sa 1:0, da bi već u narednom gemu oduzeo servis nervoznom i nesigurnom Nedovjsevu.

Nole je potom poveo s 3:0, Kazahstanac je uspeo da osvoji naredni gem i smanji na 3:1, ali to je bilo sve što je Nedovjesov uspeo da uradi u prvom setu, pošto je prvi teniser na ATP rang listi potom vezao tri gema i došao do prednosti od 1:0.

Na početku drugog seta je viđena nešto veća borba, Kazahstanac je uspeo da odigra na nešto višem nivou, te tako do petog gema nije bilo brejka. Đoković je sredinom drugog seta podigao nivo igre za koju Nedovjesov nije imao odgovor, pa je uspeo da mu oduzme servis i povede sa 3:2.

Srpski teniser je od tog trenutka u potpunosti diktirao tempo, vezao je tri osvojena gema i poveo sa 2:0 u setovima.

Ponovo je nešto veća borba viđena na početku trećeg seta. Nedovjesov je lako poveo sa 1:0, a Novak je u tom gemu posle jedne razmene proklizao, pa je u prvi mah delovalo da je došlo do povrede skočnog zgloba, ali je prvi teniser sveta signalizirao da je sve u redu, te je meč nastavljen.

Nedovjesov je do prve brejk lopte na meču došao u drugom gemu drugog seta, ali je Đoković sa tri poena rešio taj gem u svoju korist i došao do izjednačenja - 1:1.

U narednom gemu srpski teniser je posle velike borbe i dosta uzbuđenja u dvorani "Aleksandar Nikolić" došao do brejka. Prvo je kod trećeg "đusa", nakon snažnog forhenda Nedovjesova, Đoković nešto slabije uzvratio, te je loptica zakačila vrh mreže i pala u polje Kazahstanca, da bi potom 200. teniser sveta napravio neiznuđenu grešku i gotovo poklonio gem srpskom teniseru.

Bez većih problema je Đoković poveo sa 3:1, da bi Kazahstanac istom merom uzvratio. Đoković je do kraja susreta čuvao svoj servis, te je rutinski meč priveo kraju.

Novaku je ovo bio prvi meč nakon što je prošle nedelje na turniru u Dubaiju predao duel Špancu Felisijanu Lopesu zbog infekcije oka.

Posle Đokovića i Nedovjesova na terenu dvorane "Aleksandar Nikolić" će se naći Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

UŽIVO:

Duel Novaka Đokovića i Aleksandra Nedovjesova ulazi u istoriju kao prvi zvanični događaj u dvorani "Aleksandar Nikolić". Posle njih na teren će Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.


U subotu od 15 sati na programu je dubl, za koji su prijavljeni Đoković i Nenad Zimonjić, odnosno Nedovjesov i Andrej Golubjev, dok će se u nedelju od 13 sati sastati Đoković - Kukuškin i Troicki - Nedovjesov.

"Poznajem sa sa njim još iz juniorskih dana. Nikada nismo igrali od tada, ali smo ista generacija. On je od skoro počeo da beleži zapaženije rezultate na turu. Gledao sam ga u nekoliko navrata, ali činjenica da nismo igrali tera me da budem oprezan, jer upravo takvi mečevi mogu da izazovu neočekivane stvari, određena iznenađenja", rekao je Đoković posle žreba.

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

III SET

4:3 - Prvi meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" polako se bliži kraju. Đoković ima brejk prednosti i dva gema ga dele od pobede.

1:0 - Odigrana su dva gema u trećem setu. Za sada nema brejkova. Nole je imao malih problema na svoj servis, ali je uspeo da ga sačuva.

Izvor: MN PRESS


II SET

6:3 - Kraj!

6:2 - Đoković vodi 2:0 i još jedan set nas deli od vođstva Srbije od 1:0, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

5:2 - Uskoro bi trebalo da se završi i drugi set, jer Srbin ima dva brejka prednosti i prilično rutinski odrađuje posao u prvom duelu meča Srbija - Kazahstan.

3:2 - Đoković se "probudio" u drugom setu. Uspeo je prvo da izjednači, a zatim i povede na oduševljenje publike.

1:2 - Evo i prvog "maratonskog gema". Primao je slabije rangiranom teniseru i to posle 12 i po minuta. Nedovjesov i dalje vodi u drugom setu.

0:1 - Kazahstan prvi put ima prednost, odnosno Nedovjesov vodi protiv Đokovića. Kazahstanac je dobio prvi gem u drugom setu. Doduše, i do njega je stigao mukom posle velike borbe.

Izvor: MN PRESS


I SET

6:1 - Završnen je prvi deo meča. Ekspresno...

5:1 - Đoković sigurno privodi prvi set kraju. Ima dva brejka prednosti i servira za vođstvo.

3:1
- Pošto je prethodno materijalizovao brejk, Đoković je  izgubio prvi gem u meču. Aleksandar Nedovjesov je prilično lako rešio svoj servis i smanjio vođstvo Đokovića.

2:0 - Odličan početak, onakav kakvom smo se nadali. Đoković je doneo prvu prednost Srbiji protiv Kazahstana, prvo je iskoristio svoj servis, a odmah u sledećem uspeo da oduzme servis Nedovjesovu.

- Meč je počeo...

- Očekuje se početak meča, u toku je predstavljanje timova.

- Dvorana nije puna. Kazahstanci imaju lepu podršku u Beogradu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC