• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Viktor kasno "upalio"

Autor mondo.rs

U drugom meču prvog kola Svetske grupe, Mihail Kukuškin rezultatom 3:0 pobedio Viktora Troickog i izjednačio u ukupnom bilansu.

 Dejvis kup: Kukuškin - Troicki 3:0 Izvor: MN PRESS

Posle prvog dana meča Srbija - Kazahstan, jasno je da "orlovima" neće biti lako da opravdaju ulogu favorita i plasiraju se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa 2016.

Nakon što je Novak Đoković lako savladao Aleksandra Nedovjesova, Viktor Troicki (23. na ATP listi) ubedljivo je poražen od Mihaila Kukuškina (79), tako da je rezultat u meču nerešen - 1:1!

Kukuškin je u teniskoj "uspavanki", u polupraznoj dvorani "Aleksandar Nikolić", slavio u tri seta - 7:5, 6:2, 6:4.

Kao i uvek u ovakvim situacijama, od velikog značaja biće subotnja partija dublova (15.00), u kojoj bi Đoković i Nenad Zimonjić trebalo da se sastanu sa Kukuškinom i Andrejom Golubjevim. Kako je u izjavi za RTS neposredno posle poraza Troickog naglasio i selektor Bogdan Obradović, našem timu će biti potrebna mnogo veća podrška navijača, nego što su je imali u petak.

Viktor je, bez obzira na sve, pružio nedopustivo lošu partiju. Napravio je 66 neiznuđenih grešaka, osvojio samo 35 odsto poena na drugi servis, bio pasivan, u delu meča i malodušan...

Donekle je na svom nivou bio samo nakon 0:2 u setovima i 0:3 u trećem delu, kada je Kukuškin stekao dva brejka prednosti i našao se sasvim blizu trijumfa.

Istini za volju, stegla se ruka i teniseru Kazahstana, što je Viktor iskoristio da uz malo sreće priđe na 2:3, a onda i na 4:5, nakon što je Kukuškin ponovo ostvario kapitalnu prednost od 2:5.

Poslednji gem bio je krajnje dramatičan, a Troicki nije imao sreće da napravi brejk, izjednači na 5:5 i onda sa psihološkom prednošću uđe u finiš trećeg seta.

Kukuškin je ispravnim čelendžom iznudio ponovljeni poen na brejk lopti, nakon čega je Viktor probao da do 5:5 dođe "vinerom", ali je bio neprecizan za koji centimetar.

Neuspeli čelendž ga je uzdrmao i dekoncentrisao, jeftino je omogućio Kukuškinu četvrtu meč loptu, koju je rođeni Volgograđanin iskoristio sjajnim pasing šotom.

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

III SET

4:6 - Mihail Kukuškin dobija set i partiju - 5:7, 2:6, 4:6. Kazahstan je izjednačio na 1:1. Evo kako se odvijao uzbudljiv, poslednji gem...

0:15, greška Kukuškina posle duge razmene udaraca sa osnovne linije... 15:15, Troicki šalje lopticu tik iza osnovne linije... 30:15 Kukuškin dobija "nadmudrivanje" na mreži... 30:30 neiznuđena greška Kukuškina, iz forhenda... 30:40 brejk lopta posle neiznuđene greške Kukuškina iz bekhenda... 40:40 Viktorov bekhend slajs odlazi daleko u stranu...

Prednost Troicki, dobar retern na drugi servis i odmah greška Kukuškina... Ponavlja se poen! Učinilo se da je to nova greška Kukuškina i da se Viktor brejkom potpuno vratio u treči meč, ali ovaj je zatražio čelendž i pokazalo se da je loptica okrznula bočnu liniju terena...

Izjednačenje, Viktorov udarac završava tik pored linije...

Meč lopta Kukuškin, posle greške Troickog... Gotovo je! Viktor je posle duge razmene iskoristio šansu da krene napred, ali Kukuškin je "prošao" pasing šotom i iskoristio četvrtu meč loptu!

4:5 - Spasio je srpski teniser dve meč lopte i uzeo drugi gem zaredom. Da bi ostao u meču, neophodan mu je još jedan, na servis protivnika.

3:5 - Viktor "živi"! Napravio je drugi brejk u ovom setu, iskoristivši tek petu šansu u gemu. Za to vreme je Kukuškin imao samo jednu priliku da stavi tačku na meč.

2:5 - Treći brejk Kukuškina, Viktor nije održao pritisak. Na brejk lopti odigran je atraktivan poen, Srbin je napadao, nije uspeo iz dva udarca da završi posao i usledio je prilično lak volej u aut, što praktično označava kraj ovog duela...

2:4 - Kukuškin ni izbliza tako siguran i ubedljiv, kao do vođstva od 3:0 u ovom setu, ali nijanse su presudile da osvoji šesti gem trećeg seta i dođe na dva koraka od pobede.

2:3 - Sličan scenario. Do gem lopte opet je stigao tako što se lopta od vrha mreže spustila u Kukuškinovo polje (40:30). Usledio je jak servis i posle kratke razmene udaraca, greška reprezentativca Kazahstana, koji i dalje ima brejk prednosti.

1:3 - Brejk Troickog! "Ipak se okreće"... Viktor je pri 40:40 došao do brejk lopte uz pomoć vrha mreže, a onda silovitim forhend reternom na drugi servis Kukuškina "probio led" u trećem setu.

0:3 - Dupli brejk... Nema se više šta reći. Troicki je pokušao, bio nadomak osvajanja gema na svoj servis i 1:2, ali je poklekao. Tribine doskorašnjeg "Pionira" su već dobrim delom ispražnjene.

0:1 - Brejk! Kukuškin u startu "ubija" svaku nadu da nešto krupno može da se promeni u ovoj partiji. Viktor u pauzi između gemova menja reket.

Izvor: MN PRESS


II SET

2:6 - Kukuškin rutinski "overava" i drugi set. Sada je Troickom za pobedu i drugi poen reprezentacije Srbije potreban preokret "epskih" razmera. Znajući da je u poslednjih nekoliko godina mnogo češće gubio mečeve posle vođstva od 2:0, nego pobeđivao posle 0:2, ne možemo da budemo preveliki optimisti...

2:5 - Obojica tenisera su osvojila gemove na svoj servis.

1:4 - Dupli brejk raspoloženog Kukuškina, koji je na vrhuncu samopouzdanja. Igrač Kazahstana spasio je gem loptu pri 40:30, a onda iskoristio drugu brejk šansu i, kako stoje stvari, obavio 80 odsto posla na putu do vođstva od 2:0.

1:3 - Potvrda brejka.

1:2 - Brejk! Kukuškin nastavlja u istom stilu, Troicki će opet morati da "zapne" ne bi li zadržao šanse da napravi preokret, ali ne igra dobro.

Izvor: MN PRESS


I SET

5:7 - Viktor nije uspeo.
Kukuškin je bio u igračkom naletu i psihološkoj prednosti, što je bez problema iskoristio da povede 1:0 u setovima.

5:6
- Brejk! Kukuškin je nakon 15:30 na svoj servis osvojio šest poena zaredom, izjednačio na 5:5 i na servis Troickog došao do tri vezane brejk lopte (0:40). Viktor je prve dve spasao asom i servis vinerom (30:40), ali je onda napravio grešku i došao na gem od gubitka seta.

5:4
- Troicki ponovo vodi, Kukuškin servira da "ostane" u prvom setu.

4:4 - Posle čelendža Troicki konačno pravi brejk i stiže do izjednačenja. Ponovo sve kreće od "nule", s tim što je već odigrano osam gemova.

3:4 - Kukuškin i dalje ima prednost od jednog brejka, ali Viktor još uvek može da se vrati u prvi set. Potrebna je i veća podrška publike, jer je poseta prvog dana, ipak, ispod očekivanja.

2:3 - Troicki nije ušao u meč kako smo želeli. Već ima brejk zaostatka.

2:1 - Igra je prilično ravnopravna na početku meča. Viktor je čak bio suočen sa brejk loptom, ali je uspeo da se izvuče i ponovo povede. Neće biti lako.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC