• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz u dublu, Srbija - Kazahstan 1:2!

Nažalost, Nenad Zimonjić i Novak Đoković nisu uspeli da povrate vođstvo srpskoj Dejvis kup selekciji. U nedelju su dve pobede imperativ!

 Dejvis kup: Srbija - Kazahstan 1:2! Izvor: MN PRESS

Bili smo blizu, momci su se borili do kraja, ali još jedna pobeda odlazi na konto Kazahstana.

Dejvis kup selekcija Srbije gubi uoči poslednjeg takmičarskog dana 1:2 i u nedelju će morati da ostvari dve pobede.

U dubl konkurenciji, u okršaju tandema Đoković/Zimonjić protiv dubla Golubjev/Nedovjesov, u subotu je sve bilo rešeno u tri seta:

SRBIJA - KAZAHSTAN 0:3 (3:6, 6:7, 5:7)

Sutra će prvi će na teren Đoković - Kukuškin, u meču u kojem bi sve osim pobede najboljeg na svetu bila senzacija. Novak još nije izverziran dubl igrač, ali u singl konkurenciji već sedam godina nije izgubio Dejvis kup meč koji nije bio prinuđen da preda.

Drugi duel za našu selekciju, takođe pod imperativom, odigraće Viktor Troicki, koji bi mogao da se sretne u nedelju sa Golubjevim, koji je ove subote u dubl konkurenciji odigrao sjajno i dao ogroman doprinos trijumfu gostiju.

Želja tenisera i selektora Obradovića bila je ispunjena, hala "Aleksandar Nikolić" bila je bučnija, ali su Kazahstanci trijumfovali pre svega odigravši mirnije u prelomnim momentima. Od prvog do kraja trećeg seta odigrano je više od 20 gemova bez brejka, ali su ipak sve odlučujuće lopte padale u polje naših tenisera.

Glavu gore, nedelja je novi dan!

Pročitajte izveštaj iz minuta u minut:

KRAJ!

III SET - 5:7

5:7 Prve set lopte i pobeda Kazahstana! Zimonjić je servirao, ali su gostujući igrači za skoro dva i po sata igre rešili meč u svoju korist!

5:6 Delovalo je da lob ide u teren, ali... Novak je za malo bio neprecizan i u sledećem gemu naši igrači serviraće za ostanak u meču.

5:5 Ekspresno, naša selekcija uzvraća za izgubljeni gem i još jednom izjednačuje.

4:5 Srbi će servirati za ostanak u meču...

- Đoković je u besu slomio reket...

4:4 Čak 21 uzastopni gem protekao je bez brejka... Tvrd meč i dalje, takmičarski. Nisu zadovoljni naši igrači, ali naspram sebe zaista imaju razigrane i mnogo uigraniije protivnike. Sad serviraju gosti.

3:4 Kazahstanci su u pretprošlom gemu PRVI PUT napravili dvostruku servis grešku... Eto, toliko su precizni danas.

2:2 Opet velika borba za sprečavanje brejka Kazahstanaca. Poveo je naš dubl 40:15, ali je morao da ga potvrđuje u nastavku. I potvrdio je. Novak sa stisnutom podrškom odlazi ka Zimonjiću i traži još podrške od navijača. A, na tribinama je i ivana Španović.

0:1 Kazahstanci "otvaraju" i treći set u istom ritmu. Veoma brzo osvajaju još jedan gem i prebacuju pritisak u ruke srpskih igrača... Na drugoj strani, prvi će servirati Novak.

II SET 6:7 (3:7)

6 (3):7  Prvi smo osvajali poene u taj-brejku, imali prednost 2:0, ali se kazahstanski duo potom trgao, poveo 5:2 i servirao. I igrao zaista sjajno... Nedovjesov je stekao tri poena prednosti (dva mini-brejka) i priveo i drugi set kraju u svoju korist, rezultatom 7:3.

6:6 Šteta... Sjajan bekhend ritern Zimonjića, za 15:30, ali i fenomenalan servis gostiju za 30:30. Nažalost, Zimonjić šalje potom loptu u aut za 40:30, posle čega je svojom gestikulacijom i povikom "aut" izbacio Đokovića iz koncentracije.

6:5 Đoković istrčava na mrežu, udara sa pravog mesta i Kazahstanci će prvi morati da serviraju za ostanak u setu. Pre toga - kratka pauza.

5:5 Set ulazi u završnicu bez iznenađenja. Vreme je za prelomne momente.

4:4 "Čvršći" set i žešća borba nego u uvodnih pola sata meča. U igri živaca čeka se ko će prvi da poklekne. Kazahstanci definitivno nisu impresionirani Đokovićevom pojavom. Istrčavaju na mrežu, igraju agresivno i za sada veoma precizno.

3:3 Novak ponovo diže publiku, traži veliku podršku. Navijači ga slušaju i dižu se sa stolica. Jako je Đokoviću stalo da pobedi danas. Posle dugo vremena bilo je i pritiska na servis protivnika, ali su se "iščupali" iz nezgodne situacije.

3:2 Nema brejka! Ne daju srpski teniseri protivniku priliku da se odmakne, iako momci u crvenim majicama zaista serviraju u ovim trenucima pod velikim pritiskom. Čak se na momente vidi i na najboljem - Đokoviću.

2:1 Đoković ulaže zaista veliku energiju, ali Kazahstanci izjednačuju. Ipak, na Zimonjićev servis i sledeći gem pripada našem timu. Potencijalno jako važni momenti duela...

1:0 Velika borba i Srbija vodi! U svakom gestu se vidi koliko je Novaku stalo. Osvojeni gem slavi kao set. Publika to prepoznaje! U komplikovanoj je situaicji bio naš tim u ovim trenucima, ali je najbolji na svetu našao način da se trgne i izvuče situaciju.

- Prvi servira Novak Đoković.

I SET - 3:6.

Izvor: MN PRESS

3:6 Kazahstanci nisu stali. Iz gema u gem raslo im je samopouzdanje i za pola sata igre su stigli do set lopte, a potom i do seta... 0:1.

3:5 Nastavljaju se problemi našeg tima sa servisom. Zimonjić sada nije uspeo da "pogura" prvim udarcima Srbiju ka prekidu serije protivnika. Nažalost, Kazahstanci nastavljaju svoj niz i osvajaju treći gem uzastopno.

3:4 Nedovjesov igra zaista dobro. Čini se da pravi najmanje grešaka i Kazahstanci posle 23 minuta igre odlaze na još jedan prekid sa vođstvom.

3:3 Šteta... Kazahstanci odmah vraćaju brejk... Tri početna prva servisa Novak nije iskoristio, a Kazahstanci su očigledno veoma dobro uigrani. Njihovi navijači sada pevaju i sviraju.

3:2 Velika šansa i prvi brejk! Đoković je sjajno vratio Kazahstancima servis i izborio Srbiji dve brejk lopte. Zimonjić prvu nije iskoristio, ali jeste drugu! Đoković je fenomenalno reternirao, a Zimonjić volej udarcem dovršio poen!

- Hala ni danas nije puna, iako jeste glasnija u odnosu na petak, kada su se više čuli kazahstanski navijači.

1:1 I jedni i drugi "drže" svoj servis na početku duela. Ne bi bilo iznenađenje ako ovde bude velike borbe, iako Novak igra za Srbiju. Ne treba zaboraviti da su mečevi u singl i dubl konkurenciji veoma, veoma različito iskustvo za igrače.

MEČ JE POČEO!

NAJAVA:

I borba za plasman i pripreme za Olimpijske igre!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zaigraće uz Nenada Zimonjića protiv kazahstanskog dubla Andrej Golubjev - Aleksandar Nedovjesov.

Srpski dubl, koji će ovog leta nastupati i na Olimpijskim igrama u Riju, boriće se u dvorani "Aleksandar Nikolić" za novo vođstvo naše Dejvis kup reprezentacije u okršaju sa Kazahstancima.

Podsetimo, u petak je Đoković doneo Srbiji prednost, ali je ona ispuštena porazom Viktora Troickog od Mihaila Kukuškina.

Sada je novi dan i vreme za novu borbu. Deluje da će želja tenisera i selektora biti ispunjena i da će duel pratiti više navijača, koji će biti glasniji.

Ostanite uz MONDO i pratite duel u tekstualnom prenosu:

Srbija povela, poen od Novaka!

Nole traži podršku, svi u "Pionir"

Viktor kasno upalio

Troicki: 'Mrtve' loptice, spor teren

Obradović: Beograd 'izdiktirao' teške uslove

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC