• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mercedes i Has blistaju, Alonso srećan što je živ

Autor mondo.rs

Rozberg i Hamilton hvale strategiju ekipe, Fetel nije siguran da je taktika Ferija bila dobra, a Alonso tvrdi da je preživeo veliki udes samo zbog bezbednosnih standarda

Mercedes je odradio dobar posao u Australiji i novu sezonu Formule 1 započeo dvostrukom pobedom. Niko Rozberg zauzeo je prvu poziciju, dok je Luis Hamilton prošao kao drugi kroz cilj.

"Ovo je bio savršen vikend. Ekipa je obavila odličan posao, veoma sam uzbuđen. Još je rano, ali start je bio perfektan. Moramo da držimo na oku momke u crvenom (Ferari). Strategija je bila od presudnog značaja i izbor guma posle crvene zastave. Bilo mi je drago kada sam video da je Ferari na super mekim gumama i bio sam srećan što dobro vozim i držim tempo sa srednjim", rekao je Rozberg posle četvrte pobede u nizu.

Aktuelni šampion Luis Hamilton smatra da je odradio odličan posao, budući da je sa sedmog mesta stigao do druge pozicije.

"Drago mi je što sam uspeo da nadoknam zaostatak ali i što niko nije povređen. Ovo je prava nagrada, pošto sam se vratio sa sedmog mesta. Uradio sam sve što sam mogao posle teškog starta", rekao je trostruki svetski šampion Hamilton, koji je na startu trke imao na stazi i "bliski kontakt" sa klupskim kolegom.

Sebastijan Fetel nije bio siguran da je Ferari odabrao pravu taktiku za trku u Melburnu.

"Iz ove perspektive gledano, mislim da smo neke stvari možda drugačije mogli da uradimo, ali ne želim nikoga da krivim. Ovo je pravi bolid koji bi trebalo da nam omogući da ozbiljnije pritisnemo Mercedes", naveo je Nemac.

Trka je bila prekinuta u 18. krugu posle sudara vozača Meklarena Fernanda Alonsa i Estebana Gutijeresa iz ekipe Has, a obojica su nepovređeni izašli iz svojih vozila.

"To je bio zastrašujući trenutak. Srećan sam što sam ovde. Još sam živ zbog naših bezbednosnih standarda", rekao je Alonso.

Ekipa Has je u Melburnu debitovala u Formuli 1, a prve bodove osvojio je šestoplasirani Roman Grožan. Oni su tako postali prva ekipa još od Tojote 2002. godine koja je zablistala na premijeri. Mika Salo je pre 14 godina takođe zauzeo šestu poziciju.

"Ovo je za nas pobeda. Od prvog dana sam govorio ekipi da ovaj bolid ima veliki potencijal. Možemo još da napredujemo u mnogim stvarima, ali ovaj rezultat je za sve nas ogroman podsticaj", naveo je Grožan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC