• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKORDI!

Autor mondo.rs

Novak Đoković postao prvi teniser koji je pet puta uspevao da pobedi u Indijan Velsu. U finalu bolji od Miloša Raonića 6:2, 6:0. Izjednačio se i sa Nadalom sa 27 masters trofeja.

Ovo je bilo brzo, ipak se ustaje rano!

Novak Đoković u nedelju uveče ispisao je nove stranice istorije mastersa u Indijan Velsu. Najbolji teniser sveta postao je prvi igrač od kada se igra turniru u Kaliforniji, a to je na aktuelnom terenu od 1987, ukupno od 1974. godine, koji je pet puta pobeđivao.

Do poslednjeg turnira sa četiri titule bio je izjednačen sa Rodžerom Federerom. Đoković je poneđivao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. Švajcarac više nije rekorder ni po broju osvojenih pehara u nizu, jer ih i Beograđanin od večeras ima isto - tri.

Ni Rafael Nadal više nema najviše masters titula!

Novak se pobedom u Indijan Velsu izjednačio na prvom mestu sa Špancem. Obojica imaju po 27 trofeja, dok Federer na trećem mestu u riznici trofeja ima 24 sa masters turnira.

Miloš Raonić u finalu nije imao nikakve šanse. Od prvog do poslednjeg gema dominirao je prvi igrač planete - 2:0 (6:2, 6:0).

Oba seta Đoković je počinjao sa vezanim brejovima (prvi - dva, drugi - tri), a da pritom rivalu nije dozvoljavao da ga ugrozi na njegov servis. Doduše, Raonića ni servis, što je njegovo glavno oružje, nije služio, uz to je i pravio mnogo neiznuđenih grešaka.

Ali, kada god bi Kanađanin zapretio, Đoković je igrao savršeno i po pravilu osvajao poene koji su dodatno rušili samopouzdanje mladog igrača. Đoković u drugom setu nije napravio NIJEDNU grešku.

Nole se izjednačio i sa Lejtonom Hjuitom. Njih dvojica sada imaju najubedljivije pobede u finalima Indijan Velsa. Australijanac je 2003. prepustio Gustavu Kuertenu dva gema - 6:1, 6:1.

Novak je posle meča rekao: "Između masters 1000 turnira i grend slemova nema ništa, možda bismo mogli ovaj turniru da ubacimo tamo", rekao je Đoković zahvalivši se organizatorima.

"Čestitam Milošu. Žao mi je što danas nisi uspeo da prikažeš svoju najbolju igru, ali verujem da ćeš u Majamiju već uspeti"
, obratio se Nole protivniku.

Đoković nije prilčao o "palim" rekordima, a ni svojoj igri.



UŽIVO:

Za titulu u Indijan Velsu rekete će "ukrstiti" branilac trofeja Novak Đoković i Kanađanin poreklom iz Crne Gore, Miloš Raonić.

Đoković je titule u Indijan Velsu osvajao 2008, 2011, 2014. i 2015. godine!

Raonić igra drugo finale mastersa u karijeri. Prvo, igrano 2014. na mastersu u Parizu je izgubio, i to baš od Đokovića (2:6, 3:6).

Srbin je u karijeri osvojio 61 trofej.

TOK MEČA 

II SET

5:0 - I treći brejk. Raonić nema dan, a Novak igra veoma dobro. Srbin servira za pobedu i 27. masters u karijeri, petu titulu na Indijan Velsu.

4:0 - Još dva gema dele Novaka do rekorda!


3:0 - Bliži se kraj meča, jer je Nole napravio i drugi brejk.

2:0 - Najbrži servis gem za Đokovića!

1:0 - Brejk! Tako je počeo i prvi set. I opet ga je napravio Nole, uz veliku pomoć Raonića. Teniser crnogorskog porekla napravio je niz grešaka i znatno olakšao posao Đokoviću.



I SET



6:2 - Gotov je prvi set, posle 43 minuta. Nije bilo uzbuđenja, a ni drame za Đokovića. Za sada sve teče po planu.

5:2 - Raonić je smanjio rezultat i uspostavio kakvu-takvu ravnotežu. Ipak, Đoković servisa za vođstvo u setovima.

5:1 - Polako se bliži kraj prvog seta. Đoković ima samo tri neiznuđene greške.

4:1 - Prvi gem na meču za Raonića. Ni u ovom nije bilo lako Milošu, ali je uspeo da ga osvoji.

4:0 - Klasa na delu. Đoković je perfektno ušao u meč. Više nisu bitne ni greške Raonića, jer Nole niže direktne poene.

3:0 - Evo i jednog lakog gema... Novak je dodao gas, Raonić posustao i sada je 3:0. Srpski teniser odigrao je perfektno na servis rivala i stekao veliku prednost već na početku prvog seta. Kanađanin je za 17 minuta, u tri gema, napravio 10 neiznuđenih grešaka, a jednom je okončao poslednji gem.

2:0 - Nije ni Novaku išlo baš sve glatko na servis. Čak 14 minuta su trajala prva dva gema. Đoković je, ipak, uspeo da materijalizuje brejk napravljen u prethodnom gemu i da povede 2:0. Miloš Raonić imao je nekoliko zadivljujućih poteza.

1:0 - Već u prvom gemu viđena je velika borba dvojice tenisera. Đoković nije iskoristio brejk loptu, a potom ni Raonić servis da povede. Najbolji teniser sveta je perfektnim lobom stigao do nove prilike da povede, a posao mu je znatno olakšao Kanađanin, još jednom greškom. Forhend sa osnovne linije ispucao je u aut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC