• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal predao meč Džumhuru!

Autor mondo.ba

Damir Džumhur plasirao se u treće kolo ATP turnira u Majamiju nakon što mu je Rafael Nadal predao meč u trećem setu pri rezultatu 6:2, 4:6, 0:3!

Damir Džumhur skinuo je „najveći skalp“ u teniskoj karijeri!

U drugom kolu turnira u Majamiju primorao je slavnog Rafaela Nadala na predaju pri rezultatu 1:1 i 0:3 u trećem setu zbog ogromne vrućine.

U prvom setu španski teniser je igrao simultanku i lagano osvojio dva brejka za 6:2 protiv mladog Sarajlije koji je potom zbog vrtoglavice zatražio medicinski tajm-aut.

Nakon njega, zaigrao je kao preporođen, u trećem gemu je osvojio Nadalov servis i potvrdio brejk u narednom za 3:1. Ipak, Španac se nije predavao bez borbe, uspio je da napravi ribrejk i izjednači na 4:4 i tad se činilo da će uspjeti da „prelomi“ 94. reketa planete.

Međutim, Džumhur je ponovo „brejknuo“ Nadala i stigao do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu je potom prvi reket BiH furiozno krenuo i poveo sa 2:0 oduzevši servis španskom teniseru, koji se u tim trenucima sporo kretao i bilo je vidljivo da se osjeća loše.

Nadal je želio da nastavi dvoboj, ali poslije drugog brejka i vođstva od 0:3 morao je da položi oružje i čestita Džumhuru.

Da približimo ovu pobjedu publici koja ne prati previše tenis, a koja navija za Damira. Večerašnja pobjeda Damira Džumhura je senzacija, poput one da je neki klub iz regiona u Ligi prvaka uspio da pobjedi Barcelonu, Real Madrid ili Bayern iz Munchena.Pogledajte kako je izgledao zadnji Damirov poen, rukovanje s legendom Nadalom i slavlje. Za večerašnju pobjedu Damir je zaradio 45 ATP bodova, što i nije previše, ali ova pobjeda vrijedi puno više od bodova, Također bogatiji je za 36,170$.Naredni Damirov protivnik je Kazahstanac Mikhail Kukuskin, koji je u drugom kolu iznenadio Brazilca Belluccia. Kazahstanac je svega nekoliko pozicija bolje plasiran od Damira, tako da Damir ima dosta dobre šanse u borbi za četvrto kolo.

Posted by Damir Džumhur on Saturday, March 26, 2016

Ovo je poslije četiri godine bio prvi put da Nadal preda meč. Nekoliko puta se prije odustajanja konsultovao sa trenerom i tom prilikom mu je mjeren i krvni pritisak. Osjećao je vrtoglavicu i bio vidno malaksao. Duel je trajao dva sata i vođena je žestoka borba, u kojoj je Džumhur bio izdržljiviji i bolji,pa će u narednoj rundi turnira u Majamiju,odmjeriti snage protiv Mihaila Kukuškina iz Kazahstana, kojem je Brazilac Tomaso Beluči takođe predao meč bez borbe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC