• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: Nerazumna odluka LEN

Menadžer Milorada Čavića smatra da se politikom više bavio LEN, nego srpski plivač, koji je isključen sa EP zbog majice "Kosovo je Srbija".

 Popović: Nerazumna odluka LEN Izvor: MONDO

Petar Popović, menadžer Milorada Čavića, izjavio je da je najbolji srpski plivač "strašno razočaran" odlukom Evropske plivačke federacije (LEN) da mu zabrani dalje učešće na 29. prvenstvu Evrope u Ajndhovenu.

"Posebno je razočaran, jer se plivački oseća izvanredno. Trkom na 50 metara delfin pokazao je da se nalazi u izvanrednoj formi i da bi teško neko mogao da mu parira na 100 metara delfin i slobodnim stilom. Tu majicu je nosio jer je imao takvu potrebu, iako je bio svestan mogućih posledica"
, istakao je Popović.

Čavićev menadžer je ocenio i da je odluka LEN da Čavića suspenduje zbog nošenja majice sa natpisom "Kosovo je Srbija" nerazumna i neočekivana.

"Implicirano je da je Čavić slao nekakve političke poruke, ali moj stav je da se politikom više bavio LEN. Zaista me zanima kako bi se LEN poneo da je on nosio majicu sa natpisom 'Sloboda za Tibet'", rekao je Popović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Popović je naveo i da se na odluku LEN ne može uložiti žalba.

"Nadamo se samo da ona neće ostaviti teže posledice".

Čavić je majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija" nosio na ceremoniji dodele medalja u disciplini 50 metara delfin, kada je osvojio zlato postavivši evropski rekord u vremenu 23,11 sekundi.

Samardžić-Marković: Čaviću naneta nepravda

Srpski ministar sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković takođe je osudila odluku LEN i isključenje Čavića sa EP nazvala "skandaloznim".

"Čaviću je naneta nepravda. On nije nosio majicu sa haškim optuženicima, nije pozivao na nasilje ili kršenje međunarodnih konvencija. Podsetiću da većina zemalja, kao ni Ujedinjene nacije, ni Međunarodni olimpijski komtitet, nisu priznale Kosovo", rekla je Samardžić-Marković agenciji Beta.

Ona je najavila da će uputiti oštar protest na adresu LEN, kao i da će platiti kaznu od 7.000 evra izrečenu Plivačkom savezu Srbije zbog istog slučaja.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC