• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4 SEHA lige u Varaždinu: Vesprem brani titulu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U završnicu regionalne rukometne lige plasirali su se branilac trofeja MVM Vepsrem, PPD Zagreb, Vardar i Meškov Brest. "Završni turnir dovoljno govori o kakvom se takmičenju radi", kaže Mirsad Terzić, igrač Vesprema i reprezentativac BiH

Regionalna rukometna SEHA liga ulazi u završnicu svoje pete sezone. Da je liga iz godine u godinu sve jača pokazuje ovosezonski Fajnal for na kojem će od danas do 3. aprila nastupiti čak tri tima koja su ostvarila plasman u četvrtfinale Lige šampiona. To su MVM Vepsrem, PPD Zagreb i Vardar. Četvrti učesnik Brest Meškov je iz najelitnijeg evropskog takmičenja ispao u osmini finala.

DOSADAŠNJI ŠAMPIONI

2011/12 - Vardar (Makedonija)

2012/13 - Zagreb (Hrvatska)

2013/14 - Vardar (Makedonija)

2014/15 - Vesprem (Mađarska)

Dakle, imena ekipa koja će se boriti za ovosezonski pehar SEHA lige garantuju sjajan rukomet. Ove sezone domaćin završnog turnira biće Varaždin koji je ponudio najbolje uslove za organizaciju Fajnal fora. U rukovodstvu lige se nadaju punim tribinama i sportskom ambijentu koji će još jednom na najljepši način promovisati rukomet u regionu.

Naslov šampiona SEHA lige braniće mađarski MVM Vesprem, koji je prošle sezone u svom debitantskom nastupu slavio pred svojim navijačima. U finalu je bio bolji od Brest Meškova, s kojim će se ove sezone sastati u polufinalu. Mađarski predstavnik je svoju snagu pokazao i u ligaškom dijelu takmičenja. Osvojio je prvo mjesto bez poraza, ostvarivši skor od 16 pobjeda i dva remija.

"Naravno da ćemo probati odbraniti titulu. Nije nam nebitna SEHA liga. Naprotiv, to je takmičenje koje je svake godine sve jače i koje je jako zanimljivo. Prošlosezonski rival iz finala, ove nam je protivnik u polufinalu. Svjesni smo da smo favoriti, ali to ništa ne mora značiti. Brest je odlična ekipa, a to su pokazali i u Ligi šampiona. Eliminisani su tek u osmini finala i to od Vive Kielca, tima koji je među favoritima za naslov šampiona Evrope. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo se plasirati u finale, a onda ćemo vidjeti s kim ćemo igrati", kaže Mirsad Terzić, prvotimac Vesprema i reprezentativac BiH.

Mađarski šampion je ulaskom u SEHA ligu znatno doprinio atraktivnosti takmičenja, ali i kvalitetu. S druge strane i Vesprem je dobio dosta od regionalne lige.

RASPORED TURNIRA

Polufinale (1. april):

MVM Vesprem - Brest Meškov (18 časova),

Vardar - PPD Zagreb (20:30).

Utakmica za treće mjesto igraće se 3. aprila u 16.30 časova, a finale sa početkom u 19.

"SEHA liga je veoma kvalitetna, mnogo kvalitetnija od mađarske koju smo ranije igrali. Iz godine u godinu je sve jača i atraktivnija. Završni turnir dovoljno govori o kakvom se takmičenju radi. Na jednom mjestu ljubitelji rukometa iz regiona moći će vidjeti tri ekipe iz četvrtfinala Lige šampiona. Tu je i Brest koji se ne smije potcijeniti. Dakle, na jednom mjestu će biti četiri veoma kvalitetne ekipe. Nadam se velikoj posjeti i pravom rukometnom prazniku, jer rijetko na Balkanu, na istom mjestu, možete vidjeti četiri tako jaka tima. Hrvatska je rukometna nacija i vjerujem da će zaista biti uživanje igrati u Varaždinu. Nadam se samo da neće biti kao prošle godine kalkulisanja od strane nekih timova. Istina Vardar i mi se sastajemo u četvrtfinalu Lige šampiona, ali to nije razlog da neozbiljno shvatimo Fajnal for SEHA lige", zaključio je Terzić.

Drugi polufinalni duel, barem na papiru, trebalo bi da ponudi veliku neizvjesnost. Sastaće se Vardar koji su svom sastavu ima imena poput Arpada Šterbika, Sergeja Gorboka, Igora Karačića, Aleksa Dušhebajeva, Horhea Makede, Timura Dibirova...

S druge strane za protivnika će imati mladi i poletni tim Zagreba, koji sjajno sa klupe vodi Veselin Vujović. Šampion Hrvatske je najprijatnije iznenađenje Lige šampiona. Svoju snagu su pokazali u osmini finala eliminisavši lidera njemačke Bundeslike Rajn-Nekar Leven, a u Varaždinu će sigurno imati veliku podršku publike. Dakle, trebao bi to biti duela za rukometne sladokusce.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC