• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić i Koštunica osudili suspenziju Čavića

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica podigli glas protiv odluke LEN, koja je suspendovala srpskog plivača Milorada Čavića.

 Tadić i Koštunica osudili suspenziju Čavića Izvor: MONDO

Predsednik Srbije Boris Tadić oštro je osudio potez Evropske plivačke federacije (LEN), koja je srpskog plivača Milorada Čavića odstranila sa Evropskog prvenstva jer je na ceremoniji dodele medalja nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija".

U izjavi Tadića za medije, navodi se da je tim činom naneta velika nepravda Čaviću, koji je vrhunski sportista i izuzetan čovek i koji je Srbiju u najboljem svetlu predstavljao na svim međunarodnim takmičenjima.

"Milorad Čavić nije ni na koji način želeo da svojim gestom ispolitizuje jedno veliko evropsko takmičenje, niti da unese politiku u sport, već je njegov gest bio vođen osećanjem nepravde, nanete zemlji koju predstavlja", naveo je Tadić.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je suspenzija srpskog plivača "poraz sporta" i "mizeran pokušaj da se i na sportskim takmičenjima legitimiše nasilje".

"Cela zemlja je ponosna na pobedu Milorada Čavića, kojom je postavio novi evropski rekord. Kao najbolji u Evropi, Čavić je na svojoj majici prepisao najvažniju rečenicu iz Povelje UN, koja garantuje da je Kosovo Srbija. Zbog toga je ceo narod još više ponosan na veliku Čavićevu pobedu", navodi se u izjavi Koštunice.

"Pozivam one razumne i odgovorne ljude u Evropskoj plivačkoj federaciji da omoguće Čaviću da se dalji takmiči, jer je on spreman da i dalje pobeđuje i obara evropske rekorde", dodao je Koštunica.

Milorad Čavić je pobedio u disciplini 50 metara leptirovim stilom i postavio novi evropski rekord.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC