• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuja odveo Sloveniju u Rio, Španija ispala

Autor mondo.rs

Nastup na rukometnom olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru izborili Slovenija, Švedska, Hrvatska, Danska, Poljska i Tunis.


Poznati su svi učesnici olimpijskog turnira u Rio de Žaneriu za rukometaše.

Najveće razočaranje je Španija, koja je u grupi sa Švedskom, Slovenijom i Iranom zauzela treće mesto. Najveće iznenađenje predstavljaju Slovenci i Tunis. Afrikanci su uspeli da ostave Makedoniju na trećoj poziciji i da zajedno sa Poljacima izbore olimpijsku "vizu".

Danska i Hrvatska su prema očekivanjima iz grupe 3 uspeli da "overe" Rio.

Na Olimpijskiom igrama, u muškoj konkurenciji, igraće: Francuska, Nemačka, Brazil, Argentina, Katar, Egipat, Poljska, Tunis, Slovenija, Švedska, Hrvatska i Danska.

Ekipa Veselina Vujovića je već u prvom kolu pobedila "crvenu furiju" sa tri gola 24:21 i tako napravila veliki korak ka završnici. Narednog dana usledio je poraz od Švedske (23:24) i u poslednjem kolu lagana pobeda protiv Irana 33:17. Rasplet je bio poznat nakon poslednje utakmice i šokantne završnice meča Španija - Švedska. Španci su pobedili 25:23, ali im je za plasman bio neophodan trijumf od tri gola razlike.

Sve tri ekipe su takmičenje završile sa po četiri boda, ali je Španija imala najlošiju gol-razliku i neće biti u prilici da brani srebro osvojeno pre četiri godine u Londonu.

Iznenađenje je i plsman Tunisa na Olimpijske igre. Tunišani su glavni posao završili protiv Makedonije u drugom kolu 32:26. Na početku su pobedili Čile i to im je bilo dovoljno. Poljska nije imala većih problema, baš kao ni Danska i Hrvatska protiv Bahreina i Norveške, koja je bila daleko od nivoa prikazanog na poslednjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj januara meseca.

Na olimpijskom turniru neće igrati Srbija, Norveška, Španija, Island, Mađarska, Rusija, Makedonija...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC