• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi "za infarkt", pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

Zvezda ispustila "plus pet", Maksić dao gol odluke iz sedmerca 10 sekundi pre kraja, blistao golman Tomić...

"Derbi groznica", koja ovih dana "drma" sportsku Srbiju (odbojka, fudbal), u sredu uveče je dobila i uzbudljivu rukometnu epizodu.

Posle pobede Crvene zvezde i remija u prvom delu sezone, došao je red da se revanširaju rukometaši najljućeg rivala:

Crvena zvezda - Partizan 25:26 (13:9)!

Najefikasniji kod pobednika bili su Nemanja Živković sa šest, Stevan Sretenović i Mihajlo Radojković sa po pet i Aleksa Maksić sa četiri pogotka, a na drugoj strani su Aleksandar Dragutinović i Nenad Mandić po pet puta zatresli mrežu.

Rukometaši Partizana trijumfovali su u meču 3. kola plej-ofa domaće Superlige, iako su u finišu prvog poluvremena gubili rezultatom 13:8.

U nastavku su crno-beli zaigrali bolje, tako da su u 44. minutu izjednačili na 19:19, a onda i poveli golom Maksića iz sedmerca.

Do kraja se igralo "gol za gol", a golman Partizana Aleksandar Tomić u tom delu meča je odbranio dva sedmerca nekadašnjim saigračima iz Zvezde.

Poslednji minut doneo je vrhunac drame, pošto su crno-beli pri vođstvu od 25:24 izgubili loptu, a Dejan Babić iz brzog protivnapada doneo novo izjednačenje - 25:25.

Sudije Mošorinski i Pandžić su 10 sekundi pre kraja pokazale na sedam metara zbog odbrane iz golmanskog prostora, a Maksić je po četvrti put na utakmici bio siguran egzekutor - 26:25.

Trener Zvezde Nenad Peruničić je posle tajm-auta povukao golmana, ali napad koji je usledio sveo se na individualno, stihijsko rešenje - šut iz trka sa desetak metara, koji je raspoloženi Tomić relativno lako zaustavio.

Partizan je tako posle remija sa učesnicima regionalne SEHA lige Spartakom i Vojvodinom potvrdio dobru formu i popravio saldo na četiri boda, dok je Zvezda posle drugog poraza u prva tri kola ostala na dva boda.

U narednom kolu, za vikend, igraće Partizan - Sloga, Zvezda - Metaloplastika i Spartak - Vojvodina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC