• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Conga deklasiran, može li Monfis do istorije?

Autor mondo.rs

U finalu Mastersa u Monte Karlu sastaće se Monfis i Nadal. Francuzu će biti potrebna partija karijere za uspeh karijere.

Francuski teniser Gael Monfis, nakon što je deklasirao prijatelja i kolegu iz Dejvis kup reprezentacije, Žoa-Vilfreda Congu, igraće u nedelju treće Masters finale u karijeri!

Ne samo da će probati da osvoji prvu titulu u ovoj kategoriji, već će pokušati i prvi put da pobedi Rafaela Nadala na šljaci.

To mu u prethodnih pet pokušaja nije uspelo za rukom.

U finalu Mastersa u Monte Karlu sastaće se (5) Rafael Nadal i (13) Gael Monfis.

Nadal je u prvom polufinalnom meču u subotu napravio preokret protiv (2) Endija Mareja – 2:6, 6:4, 6:2, dok je Monfis rezultatom 6:1, 6:3 pobedio Congu, čoveka koji je izbacio (3) Rodžera Federera u četvrtfinalu, i izjednačio na 4:4 u njihovom svefrancuskom rivalstvu.

Monfis je dva puta u karijeri igrao Masters finala, oba puta u Parizu, 2009. pobedio ga je Novak Đoković, koji je branio krunu u Monaku, a 2010. godine nadigrao ga je Robin Soderling.

Rezultati polufinala:

(2) Endi Marej – (5) Rafael Nadal 6:2, 4:6, 2:6

(8) Žo-Vilfred Conga – (13) Gael Monfis 1:6, 3:6

Nadal ima 11:2 protiv Monfisa i imaće lepu šansu da se vrati na tron u Kneževini, u kojoj punih osam godina, od 2005. do 2012, nije imao poraz, odnosno vezao osam titula u nizu, sve dok ga Đoković nije pobedio u finalu 2013. godine.

Do danas, titule na turniru koji otvara sezonu šljake u Evropi, osvajali su Sten Vavrinka (2014) i Đoković (2015).

Monfis je pobedio Congu za 71 minut igre, Conga je u prvom setu izgubio sva četiri servis gema, prvi gem na svoj servis osvojio je za 1:1 u drugom setu, posle čega je ponovo brejknut, pa je Monfis pri vođstvu od 6:1, 4:2 imao šansu da brzo završ meč, ali tada se i njemu stegla ruka.


Conga je napravio drugi brejk na susretu, a prvi u drugom setu, za 4:3, ali je već u narednom gemu brejknut šesti put u sedam servis gemova, što je Monfisu dalo servis za finale. Iako je Conga u tom gemu imao brejk šansu, Monfis se dokopao igre na "djus" i onda realizovao drugu meč loptu, koja mu je omogućila borbu za šesti ATP trofej u karijeri.

Monfis je maestralno servirao, pogodio je 83 odsto prvih servisa i osvojio 68 odsto poena potom, tako da se njegov mizeran učinak na drugi servis, od 22 odsto osvojenih poena, nije odrazio na konačan rezultat, do kojeg je Conga uspeo da osvoji 45 od 106 poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC