• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se: Nadal ponovo osvaja titule na šljaci!

Autor mondo.rs

"Kralj šljake" iskoristio je kiks najvećeg rivala, Đokovića, i prekinuo trogodišnji post u Monte Karlu.

Vratio se!

Na mestu na kojem od 2005. do 2012. godine nije imao poraz, već osam titula u nizu, Rafael Nadal vratio se danas na tron posle trogodišnje pauze.

U finalu Mastersa u Monte Karlu, svom jubilarnom 100. u karijeri, Rafa je pobedio Gaela Monfisa u tri seta – 7:5, 5:7, 6:0 i osvojio 68. titulu, 28. iz Masters kategorije, čime je izjednačio rekord Novaka Đokovića i, što je najvažnije, podsetio konkurenciju da će itekako biti opasan do kraja sezone na šljaci.

Prvi poraz Nadalu u Kneževini naneo je upravo Đoković, u finalu 2013. godine, posle čega je titulu osvajao i Sten Vavrinka, pa prošle sezone ponovo Đoković, da bi "Kralj šljake" iskoristio kiks "Broja 1" već u prvom nastupu u Monaku i potom, uprkos veoma nezgodnom žrebu, stigao do prve Masters titule posle dve godine!?

...
Izvor: YouTube

Poslednji turnir iz serije 1.000, bivši najbolji teniser sveta osvojio je u aprilu 2014, u Madridu.

Nadal do danas nije imao trofej u 2016. godini, a prethodne je osvojio samo tri turnira na šljaci, ali nižih kategorija, 250 i 500, Hamburg, Štutgart i Buenos Ajres.

Ovo je Nadalu bila 780. pobeda u karijeri, a 12. u 14 mečeva sa Monfisom, od kog nikad nije izgubio na šljaci.

Igrali su u finalu 4.094.505 evra vrednog turnira tradicije duže od 110 godina, pobedniku je pripalo 717.315 evra i 1.000 ATP poena, poraženom 351.715 evra i 600 bodova.



Monfis nije ni iz trećeg pokušaja uspeo da osvoji Masters turnir. I prethodna dva igrao je u Francuskoj, samo u Parizu, gde ga je 2009. godine pobedio Đoković, a 2010. Soderling.

Francuz je do finala stigao pobedama nad Žilom Milerom, Paolom Lorencijem, Đokovićevom "dželatom" Jirijem Veselim, Marselom Granoljers-Pujolom i Žoom-Vilfredom Congom, koga je deklasirao u polufinalu rezultatom 6:1, 6:3.

Nadal je u nedelji na izmaku zaređao pobede nad Aljazom Bedeneom, Dominikom Timom, Stenom Vavrinkom, Endijem Marejem i na kraju Monfisom, pa se može reći da je titulu osvojio posle nimalo lakog žreba, iako je u većem delu karijere bez problema rešavao ovakve zadatke na šljaci.

Ali, vremena su se promenila, Nadal više ne predstavlja nerešiv problem za rivale ni na najsporijoj podlozi, s tim da bi ovaj trijumf mogao da nagovesti njegov povratak u finala najvećih turnira.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC