• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur ispustio polufinale Istanbula

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur bio je nadomak plasmana u polufinale ATP turnira u Istanbulu, ali je ipak poražen od Argentinca Dijega Švarcmana poslije preokreta – 2:1 (5:7, 7:6, 6:2).

Iako je na startu meča izgubio servis od argentinskog tenisera, u četvrtom gemu je napravio brejk, da bi u 12. ponovo osvojio servis Argentinca i već prvu set loptu pretvorio u 1:0.

U drugom setu je brzo poveo na 2:0, ali je Švarcman stigao do preokreta. Džumhur nije odustajao poslije dva izgubljena servisa i uzvratio je „ribrejkom“ za 3:3.

Do kraja su obojica tenisera čuvala svoj servis, iako je mladi Sarajlija imao čak i meč loptu koju nije iskoristio u 12. gemu pa je odluka „pala“ u taj - brejku.


Argentinac je uspio da bude psihički stabilniji i stigne do izjednačenja u setovima 1:1 (7:4).


U odlučujućem setu, demoralisani Džumhur nije mogao da se ozbiljnije suprotstavi Švarcmanu, koji je osvojio tri brejka i stigao do pobjede.


Bez obzira na poraz, Džumhur nema razloga za nezadovoljstvo jer će narednog ponedjeljka na ATP listi biti 73. reket planete što mu je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.


Ipak, njegov glavni cilj ove sezone, a to je plasman na Olimpijske igre nije još dostigao jer je neophodno da bude među 56 najboljih na rang listi. Šanse uprkos listi postoje jer jedna država može da ima samo četiri predstavnika na Olimpijadi u Rio de Žaneiru, a neke zemlje imaju više igrača među Top 50.

Osim toga, moguće se i povrede, kao i odustajanja pošto se OI neće bodovati za ATP listu, pa bi Džumhur uz malo sreće ipak mogao da se domogne nastupa na Igrama u Riju.


ATP turnir u Istanbulu iz serije 250 igra se za nagradni fond od 483.080 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC