• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Sve je nadoknadivo, ako budemo pravi

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel startovali su porazom od Izviđača u "Ligi 4" za šampiona Bosne i Hercegovine.

 RK Borac poslije poraza od Rk Izviđač Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Aleksandar Međedović, trener Banjalučana, koji brane titulu prvaka, najprije je sportski priznao poraz i čestitao ljubuškom klubu na pobjedi - 21:23 (12:12).

"Čestitam rukometašima Izviđača na pobjedi, pokazali su u ovoj utakmici da su bili za nijansu bolji od nas i sasvim zasluženo stigli do trijumfa. Utakmica je bila tvrda i dosta izjednačena, kao što smo i očekivali. Mi smo sami nekim tehničkim greškama prouzrokovali nepovoljan ishod, kao i sa četiri promašena penala. To je na kraju bio i odlučujući faktor za poraz", izjavio je šef struke crveno-plavih.

Uprkos startnom neuspjehu, ništa za "Velikana iz Gospodske" nije gotovo, mišljenja je Međedović.

"Ovo je bila tek prva utakmica, Ljubušaci su sad u prednosti, ali pokušaćemo da u nastavku prikažemo bolju igru i rezultate".

Na pitanje da li je velika takmičarska pauza poslije završetka SEHA lige uticala na slabije izdanje crveno-plavih, Međedović je odgovorio potvrdno, ali i dodao da to nikako ne može biti opravdanje za neuspjeh protiv "skauta".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kapiten banjalučke ekipe Branislav Obradović, koji je postigao četiri gola Izviđaču, smatra da je Borac m:tel protiv Ljubušaka podbacio u napadačkom dijelu.

"Postigli smo samo 21 gol, što je nedopustivo kad igramo kod kuće. Odbrana je bila na nivou, iako je bilo nekih sitnih grešaka, ali moramo biti mnogo bolji u napadu. Nije bilo protoka lopte, bili smo statični...Ali, nema odmora, idemo dalje, moramo pobjeđivati", rekao je Obradović i dodao da startni poraz "ne mora ništa da znači u konačnici".

"Sve je nadoknadivo, ako u nastavku budemo onakvi kakvi bi trebali da budemo".

Banjalučani već u subotu u drugom kolu gostuju ekipi Maglaja, koji je na startu iznenadio favorizovanu Vogošću i slavio sa 26:23.

Briljirao je Edo Mehinagić sa 12 golova, dok je sjajan na golu domaćina bio Jasmin Hadžihasić sa 23 odbrane. Kod Vogošćana Tarik Međić je pogađao sedam puta.

.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Blistava karijera

Ništa čudno.Kada je i kakve veze Branković imao sa Borcem.Nešto malo amaterski je kao igrao za Kosig i Prijedor i bilo je šega posmatrati njegovu nazovi igru.I gle čuda,čova sa takvom "blistavom" karijerom postade direktor Borca.Pa to nema ni u državi Tunguziji...

O kojem Borcu pričate

O kojem Borcu pričate?Pa koliko je igrača u ekipi koji su ponikli u Borcu?Sve je to šverc-komerc,stim više što ono čudovište od direktora najavljuje dovođenje još jednog stranca na poziciju lijevog beka.Zato je Borac i pao na najniže grane od svog postojanja i tone sve dublje.

Aljoša Vučković

Ma nema od te priče ništa.Kamo sreće da griješim.Sve se vidjelo protiv Izviđača.Jedino ako vas ne pojačaju i zaigraju Umićević i Branković.Oni su veliki "stručnjaci" za rukomet.

Jovan

Prvo treba skočiti pa reći hop.Po igri sa Izviđačem ne gine vam 4.mjesto.

zasto uvijek to ako...?

Pa budite pravi.Ko vam brani?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC