• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Klinac" pobedio u Španiji, slupali se Mercedesi!

Autor mondo.rs

Mladi vozač Red Bula Maks Verstapen trijumfovao je u šestoj trci ove sezone, koja se vozila u Španiji. Trku obeležio incident dva Mercedesa - Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, koji su još u prvom krugu završili trku.

Iznenađenje u Španiji!

Pre samo nedelju dana Maks Verstapen promenio je "klupske boje" i iz Toro Rosa stigao u Red Bul, a već na svojoj prvoj trci u novom bolidu, on je trijumfovao na Velikoj nagradi Španije.

Momak koji je prošle godine proslavio svoj 18. rođendan najmlađi je pobednik jedne trke Formule 1, i to u svom prvom nastupu u bolidu Red Bula, nakon što je "zamenio mesta" sa Danilom Kvjatom, koji je prebačen u Toro Roso.

"Bajka" Maksa Verstapena desila se nakon toga što je iskoristio potpuni haos na startu trke na Katalunji kada su se već u prvom krugu sudarila dva Mercedesa - Luis Hamilton je zadnjim delom udario u Nika Rozberga, a obojica su izletela sa staze. 

On je trijumfovao ispred dva Ferarija i klupskog kolege. Kimi Raikonen je završio drugi, i vidno je bio nezadovoljan svojim izdanjem, dok je trećeplasirani bio Sebastijan Fetel. Na četvrtom mestu našao se Danijel Rikjardo koji je imao mnogo problema na kraju trke.

Bodove su osvojili još Valteri Botas, Karlos Sainc, Serhio Perez, Felipe Masa, Dženson Baton i Danil Kvjat.

Niko Rozberg je i dalje prvoplasirani u generalnom plasmanu sa 100 bodova, sledi Kimi Rajkonen sa 61, Luis Hamilton ima 57, Fetel 48, Rikjardo 48, Verstapen 38, Felipe Masa 36, Valteri Botas 22...

Twitter Embed Code

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC