• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice Jedinstva iz Brčkog u Ligi šampiona!

Autor mondo.ba

Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo iz Brčkog, desetostruki prvak Bosne i Hercegovine i osmostruki osvajač državnog Kupa, od sljedeće sezone takmičiće se u CEV Ligi šampiona.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) uvela je novi format takmičenja u CEV Ligi šampiona te prvi put u istoriji jedan klub iz BiH ima učešće u ovom prestižnom i najvišem takmičenju.

"Ovo je novi, jako važan, afirmativni korak za odbojkaški sport u Bosni i Hercegovini. ŽOK Bimal Jedinstvo uzeće učešće u ovom takmičenju kao klub koji je svojim rezultatima obilježio 11 takmičarskih sezona u OS BiH. Učešćem u ovom takmičenju podiže se rejting OS BiH u okviru CEV-a. Dosadašnje aktivnosti Saveza, pa i ovo učešće u CEV Ligi šampiona, u kontinuitetu obezbjeđuju podršku CEV-a Odbojkaškom savezu BiH", naglasio je Milutin Popović, predsjednik OS BiH.

Da je učešće u CEV Ligi šampiona velika čast ali i odgovornost za klub smatraju u rukovodstvu ŽOK Bimal Jedinstvo dodajući kako nema razloga za sumnju u kvalitete kluba iz Brčkog.

"Ogromna je čast postati prvim odbojkaškim klubom iz BiH koji će se takmičiti među prvacima zemalja takmičara Evropske lige. Odbojkašice će ljetni prelazni rok iskoristiti za pripreme, mada ne sumnjamo u vlastiti kvalitet, budući da nam je dugogodišnje iskustvo u CEV i Kupu izazivača donijelo veliko iskustvo u organizaciji evropskih utakmica", istakao je Esed Omerhodžić, predsjednik ŽOK Bimal Jedinstvo.

Zlatni uspjeh ŽOK Bimal Jedinstvo prije pune tri godine prepoznala je i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal, postavši generalni sponzor kluba, kao nagrada za talenat, rad i sveukupni kvalitet ženske odbojke u Brčkom.

Iz ove kompanije navode kako su istorijsku vijest za bh. odbojku dočekali sa velikom radošću i ponosom.

"Posebno mi je drago što je ovo prilika da vrhunske igračice dolaze u BiH i da domaća publika uživa u najvišem kvalitetu ženske odbojke, ali i prilika da mi pokažemo Evropi da imamo jednako dobar kvalitet", poručila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIimal i član UO ŽOK Bimal Jedinstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC