• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tarpiščev zabrinut za Šarapovu

Autor mondo.rs

Predsednik Teniskog saveza Rusije i nekadašnji selektor Fed kup tima plaši se da sjajnu teniserku više nećemo videti na terenu.

Svet vrhunskog tenisa već treći mesec je siromašniji za Mariju Šarapovu (29), koja je na Australijan openu pozitivno testirana na supstancu meldonijum.

Ruska teniserka ove nedelje je bila na saslušanju u Londonu i očekuje se da joj tokom juna bude izrečena konačna presuda.

Do tada je Šarapova suspendovana, a predsednik TS Rusije i nekadašnji selektor ruskog Fed kup tima Šamil Tarpiščev rekao je da je moguće da popularna Maša više nikada ne zaigra.

"Ona je stvarno u lošoj situaciji i nije sigurno da li će nastaviti karijeru", rekao je Tarpiščev za R-Sport.

On je ranije izjavio da bi Šarapova mogla da predvodi ruske teniserke na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali je sada promenio mišljenje.

Šarapova je tvrdila da je meldonijum uzimala iz zdravstvenih razloga i da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih, gde ju je Svetska antidoping agencija (WADA) svrstala od 1. januara.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrđeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

WADA je 11. aprila saopštila da je prihvatljivo prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma u uzorcima sportista testiranih pre 1. marta, pošto još ne može da ustanovi koliko se ta supstanca zadržava u organizmu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC