• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković – Nadal u polufinalu, Janko bez sreće!

Autor mondo.rs

Poznat je i žreb za muški singl na Rolan Garosu.

Svetski "broj 1" i prvi nosilac na (za sada) jedinom grend slemu koji nije osvojio, (1) Novak Đoković, u prvom kolu 115. izdanja Otvorenog prvenstva Francuske sastaće se sa 100. teniserom sveta.

Jen-Hsun Lu biće rival Srbinu, koji ga je 2010. u jedinom do sada međusobnom okršaju savladao maksimalnim rezultatom u četvrfinalu Vimbldona.

Đoković neće imati problema na startu, ali to se ne može reći za Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, koji će u Parizu igrati zahvaljujući zaštićenom renkingu.

U četvrtfinalu bi mogli da igraju Đoković - Berdih, zatim Nadal - Žo Vilfred Conga, kao i Vavrinka - Raonić i Marej - Kei Nišikori.

(23) Troicki će se u prvom kolu sastati sa Grigorom Dimitrovim, koji nije postavljen za nosioca, ali koji je svakako jedan od najtežih protivnika "ispod" 32. mesta.

Može se reći da ni (8) Miloš Raonić nije imao sreće, jer mu je "zapao" Tipsarević, igrač koji će svakako biti mnogo teži protivnik nego što to ATP lista kaže, s obzirom na činjenicu da RG počinje kao 686. igrač na svetu.

Još jedan naš as, Dušan Lajović igraće protiv Amerikanca Denisa Kudle.


Vratimo se Đokoviću, koji je danas saznao da će se u potencijalnom polufinalu sastati sa (4) Rafaelom Nadalom, devetostrukim prvakom ovog turnira.

A kako bi mogao da izgleda projektovani žreb Đokovića?

Posle Jen-Hsun Lua, u drugoj rundi takmičenja igraće sa kvalifikantom, u trećoj bi potencijalni rival mogao da mu bude Argentinac Federiko Delbonis, a onda u osmini finala neugodni Roberto Bautista Ahut iz Španije, koji je imenovan za 14. nosioca.

U četvrtfinalu najbolji teniser sveta mogao bi za rivala da ima Tomaša Berdiha, Davida Ferera ili eventualno Felisijana Lopeza, dok bi u idealnoj projekciji potom išao na Rafaela Nadala, a u finalu na Endija Mareja.

Endi Marej će sačekati rivala iz kvalifikacija, a to bi mogao da bude talentovani srpski teniser Laslo Đere, koji se junački probio kroz "sito i rešeto" kvalifikacija, branilac Sten Vavrinka će početi protiv neugodnog Lukasa Rosola, koji je svojevremeno "umeo" da izbaci Nadala već u 1. kolu Vimbldona, dok će Nadal pohod na jubilarnu, desetu titulu u Parizu početi protiv Sema Grota.

Nasuprot Đokovićevoj strani žreba biće Endi Marej.

Britanac ima čemu se da se nada u Parizu, jer je evidentno da sve bolje igra na šljaci, a i poslednji je pobedio Đokovića na mastersu u Rimu i osvojio prvi trofej na tom turniru u karijeri.

Njegov put takođe neće biti lak. Posle kvalifikanta na startu, i u drugom kolu bi opet mogao na nekog od igrača koji su odigrali tri pretkola, a onda u trećoj rundi mogao bi da ga sačeka odlični hrvatski server Ivo Karlović. U osmini finala bi opet mogao da dobije jednog sjajnog udarača - Džona Iznera, a potencijalno u četvrtfinalu rival bi mogao da mu bude žilavi Kei Nišikori.

U polufinalu, ako "preživi" do tadam, na crtu bi mogao da mu izađe branilac trofeja Sten Vavrinka, a onda u finalu Đoković.

Evo nekih parova 1. kola

Dimitrov – Troicki
Kolšrajber – Almagro
Puj – Beneto
Verdasko – Dolgopolov
Čorić – Fric
Čung – Alis
Zverev – Erber
Đoković – Lu
Marej – Kvalifikant
Vavrinka – Rosol
Nadal - Grot

Rolan Garos će ove godine imati i uvećan nagradni fond, koji će tačno iznositi 32.017.500 evra, a pobednicima u obe konkurencije pripašće novčana nagrada od dva miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC