• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamiltonu prija Monte Karlo - prva pobeda!

Autor mondo.rs

Britanski vozač Luis Hamilton pobedio je na Velikoj trci Monaka i tako došao do svoje prve pobede u sezoni, a samim tim "skočio" je i na drugo mesto u generalnom plasmanu.

Četiri pobede u prvih pet trka sezone i tri uzastopna trijumfa u Monaku govorili su da je Niko Rozberg veliki favorit na šestoj trci sezone u Monte Karlu, ali je prvo Danijel Rikardo uspeo da uzme "pol", a potom i Luis Hamilton da dođe do pobede.

Aktuelni šampion Formule 1 Britanac Luis Hamilton pobedio je na šestoj trci sezone u Monte Karlu što je ujedno i njegova prva pobeda u ovogodišnjoj sezoni, a samim tim smanjio je bodovni zaostatak za klupskim kolegom Rozbergom.

Hamilton je do svoje druge pobede u karijeri u Monte Karlu (prva 2008. godine), a ukupno 44. u karijeri došao za sat, 59 minuta, 29 sekundi, 133.

Drugo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 7,252 sekunde zaostatka, a treći je bio Serhio Peres iz Fors Indije sa zaostatkom od 13,825 sekundi.

Četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, vozač Meklarena Fernando Alonso peti, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Fors Indije.

Vodeći u plasmanu Niko Rozberg zauzeo je tek sedmo mesto, a bodove su još osvojili Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso, vozač Meklarena Dženson Baton i Felipe Masa iz Vilijamsa.

Naredna trka u šampionatu voziće se 12. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC