• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća - sreća! Novak rekordom u četvrtfinale

Autor mondo.rs

Novak Đoković stigao je do četvrtfinala Rolan Garosa posle trodnevne borbe sa kišom i Gustavom Bautistom Ahutom. Nole je stigao do 28. uzastopnog četvrtfinala na grend slemovima i premašio je zaradu od 100 miliona dolara.

Najbolji teniser sveta uspeo je posle agonije koju je izazvala kiša da završi meč osmine finala Rolan Garosa umesto u ponedeljak, tek u sredu.

Novak Đoković nije uspeo u ponedaljak, ni u utorak, ali jeste u sredu da pobedi Roberta Bautistu Ahuta iz Španije rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 i izbori plasman u četvrtfinale.

Novak Đoković je plasmanom u 28. uzastopno četvrtfinale na grend slemovima, a ukupno 36, na večnoj listi pretekao Džimija Konorsa na drugom mestu i sada je ispred njega još samo Rodžer Federer sa 36. u nizu.

Prvi i 16. igrač sveta trebalo je da počnu meč u ponedeljak, zbog pljuska koji nije jenjavao u Parizu, na teren su izašli tek u utorak, odigrali malo više od dva seta, a onda su trećeg dana konačno završili duel, posle tačno tri sata i 16 minuta igra.

Đoković je tako izborio 28. uzastopno četvrtfinale na grend slem turnirima, a tamo će ga čekati bolji iz meča David Ferer - Tomaš Berdih.

Prolaskom među osam najboljih Novak Đoković postao je i prvi teniser u istoriji koji je na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara.

Roberto Bautista Ahut nije uspeo da premaši najbolji učinak na grend slemovima, odnosno da stigne dalje od osmine finala, nakon što je i peti put u karijeri pretrpeo poraz od Đokovića. Za utehu Špancu ostaje da je uspeo da mu oduzme set, baš kao što je to učinio i prošle godine na US Openu (6:3, 4:6, 6:4, 6:3).

TOK MEČA

TREĆI SET

5:1 - Novak je nastavio tamo gde je stao juče. Napravio je odmah brejk, povećao prednost i sada će servirati za vođstvo od 2:1 u setovima.

6:1 - Ekspresno završava set Đoković... Deluje sigurno, smireno i koncentrisano

ČETVRTI SET

2:2 - Na početku četvrtog seta igrači deluju sigurno na svoj servis. Đoković je odmah u prvom gemu imao priliku da produži mini seriju, (40:40), ali je Ahut zatim naterao Đokovića na grešku iz forhenda, pa je onda zabeležio viner. Najbolji teniser sveta  napravio je i nekoliko greški iz bekhenda, ali veoma dobro se kreće i drži stvari "pod kontrolom"

2:3 - Đoković nije iskoristio dve brejk lopte...

U Parizu je samo 15 stepeni, veoma je oblačno i dosta je hladno, što potvrđuju i slike sa tribina, na kojima su gledaoci zaista toplo obučeni.

2:4 - BREJK BAUTISTE AHUTA! Novak nije iskoristio svoje šanse, ali Španac jeste u šestom gemu i poveo je. Zaigrao je na sve ili ništa Bautista Ahut i to mu se isplatilo, jer je prvu brejk loptu uspeo da pošalje na pravo mesto...

3:4 - Najbolji kad je teško! Đoković odmah uzvraća na isti način - ribrejk! Ne dozvoljava Novak da Španac rezultatski "pobegne". Razvovrsna igra donosi rezultat...

4:4 - Potvrda brejka u velikom stilu - sa "nulom"... 

4:5 - "Pritisnuo" je Đoković, ali je Španac dobio gem na razliku i prekinuo mini niz srpskog tenisera...

5:5 - Nole "opstaje". Sjajna igra na mreži... Idemo dalje

6:5 - BREJK! Trčao je levo i desno, napred i nazad, "seckao" lopte,  i isplatilo se.. Đokovićevi drop šotovi "došli su glave" Bautisti Ahutu... Servira Nole za četvrtfinale

7:5 - USPEVA, nakon što je iskoristio drugu meč loptu! Bravo, Nole!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC