• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak uhvatio zalet - 3:0, za polufinale!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta OSMI put se plasirao među četiri najbolja na Rolan Garosu.

Uloga favorita je opravdana.

Ako je Novak Đoković u osmini finala protiv Roberta Bautiste Ahuta vodio imao žestok i iscrpljujući ispit na terenu i van njega, u četvrtfinalu protiv Tomaša Berdiha odigrao je meč koji je, izuzimajući prvih šest gemova, bio lišen bilo kakve neizvesnosti oko pitanja pobednika.

Najbolji teniser sveta savladao je Čeha ubedljivo, u tri seta (6:3, 7:5, 6:3) posle dva sata i šest minuta igre i tako obezbedio plasman u polufinale.

Na narednom stepeniku čekaće ga bolji iz duela Dominik Tim (Austraija) - David Gofan (Francuska).

Sudeći prema današnjem meču - Novakova igra hrabri!

Berdih je bio ravnopravan rival Đokoviću samo u prvih šest gemova, a nakon toga prvi reket sveta je preuzeo palicu, dobio sedam gemova u nizu i u potpunosti "slomio" protivnika.

Istina, polovinom drugog seta, Berdih se "probudio", izjednačio na 4:4, a onda je izdržao prvi pritisak (Đokovićevo vođstvo 5:4), ali ne i kada je trebalo da servira za taj-brejk. Čeh je bojažljivo ušao u 12. gem, a iskusni Đoković iskoristio je strah rivala, krenuo agresivno i stigao do tri set lopte, od kojih je iskoristio već prvu.

Ni kiša u poslednjem setu nije poremetila Srbina. Brzo je otišao u svlačionicu pri rezultatu 3:3 i vratio se posle manje od 10 minuta na teren, da nastavi tamo gde je stao. Čehu do kraja meča nije dozvolio nijedan gem i nanevši mu 24. poraz u 26 međusobnih duela stigao je osmi put do predvorja finala jedinog grend slema koji još nije osvojio.

Novak je naš olimpijac i podrška će mu značiti kako za finiš Rolan Garosa, tako i za predstojeće Olimpijske igre. Ako želite da Novaku Đokoviću uputite poruku podrške i da ga upoznate možete to da učinite preko sajta "Svi za šampione".

TOK MEČA

PRVI SET

1:1 - Berdih je prvi servirao i bez mnogo muke (osim jedne greške na mreži kada je zakucao loptu na svoju stranu terena, iako je imao zicer) osvojio je prvi gem. Đoković se revanširao istom merom - brzo, sigurno, ubedljivo.

Tribine Šatrijea su poluprazne, u Parizu je oblačno, ali i veoma hladno.


2:3 - I dalje svako osvaja gem na svoj servis. Nema baš mnogo uzbuđenja na meču, čak ni atraktivnih poteza, poprilično je "uspavljujuće", a nepopularna slika praznih sedišta upotpunjuje tu pozorišnu atmosferu. Možda treba istaći da je Berdih odservirao dva asa do sada.

3:3 - Novak dobija gem sa "nulom"

4:3 - BREJK ĐOKOVIĆA! Novak prekida monotiniju posle 20 minuta igre i prvi pravi brejk. Odlično je reternirao u sedmom gemu, što mu je omogućilo da povede 40:15, nakon čega je sa uspehom oduzeo servis rivalu

5:3 - Novak siguran, potvrđuje brejk i povećava vođstvo. Pokušao je Berdih da nešto promeni, amlo ubrza igru, unese određene promene, izašao je čak i na mrežu, ali je usledila kazna - Novakova paralela kojom je i zvanično okončan gem

6:3 - Najbolji na svetu pravi drugi brejk, dobija četvrti gem u nizu, i set posle 30 minuta igre...

DRUGI SET

1:0 - Nastavlja Novak u istom ritmu. Berdih deluje kao da je već u potpunosti poražen...

2:0 - BREJK ĐOKOVIĆA! Najbolji teniser sveta dobija šesti gem u nizu... "Ubio" je protivnika psihički! Dobio je gem "sa nulom", uz jedan fantastičan drop šot, a onda je Berdih napravio i dvostruku servis grešku...

3:0 - Dominacija! Đoković igra svoju igru, u potpunosti kontroliše situaciju na terenu, a Berdih je već digao ruke... Borbom sa osnovne linije bez jakog servisa, bez agresive u igri, ne bi mogao da parira ni mnogo "manjim štihovima", a ne najboljem na svetu... Da li ga je 2:23 skor "ubio u pojam" i pre početka meča?

3:1 - Konačno, Berdih dobija na svoj servis i prekida Novakovu seriju od sedam gemova u nizu

4:3 - Probudio se Berdih i vraća brejk! Iskoristio je treću brejk loptu, smanjio je zaostatak i pokušava da učini meč zanimljivijim

4:4 - Izjednačenje... Berdih se vratio u igru... od 17 poslednjih poena dobio je 12...

5:5 - Novak je poveo opet, ali je Tomaš izdržao pritisak i opet poravnao rezultat

7:5 - Drugi put kada je trebalo da izbori ostanak u setu Čeh nije izdržao. Novak je lagano stigao do vođstva, a onda je iskusno krenuo u ofanzivu i iskoristio pritisak koji je imao rival. Đoković je imao 40:0 na servis Berdiha i odmah je prvu set  loptu pretvorio u poen.

TREĆI SET

1:1 - Uz dva brejka! Najpre je Berdih iskoristio set grešaka Đokovića, a onda je srpski teniser dobio gem na servis rivala...

Potom je Novak bacio reket - prilično neoprezno. Ispao mu je iz ruke pre nego što je dotakao zemlju i završio na zidu. Nole se izvinjavao dok je išao da ga pokupi...

2:1 - Novak potvrđuje brejk

3:2 - Zadržava prednost Đoković, ali uz dosta truda i dve spasene brejk lopte. Mnogo je nervozniji Novak, a Berdih je počeo da igra agresivnije i veoma dobro se kreće. Na drugoj strani mreže, prvi reket sveta pravi neke greške koje mu nisu svojstvene

Pri rezultati 3:3 meč je prekinut i teniseri su otišli u svlačionicu! Đoković je otišao u svlačionicu, a Berdih ga je pratio, uz protivljenje.

- Meč je brzo nastavljen.

4:3 - Kratka pauza nije poremetila Đokovića. Vratio se na teren i nastavio gde je stao.

5:3 - Novak dozvoljava Čehu samo jedan poen na njegov servis. Ubedljivom igrom dolazi do dva gema prednosti i u sledećem servira za meč.

6:3 - Đoković koristi drugu meč loptu i OSMI put u karijeri obezbeđuje sebi mesto među najbolja četiri na Otvorenom prvenstvu Francuske.

NAJAVA MEČA:

Novak Đoković se za polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa bori sa Tomašom Berdihom.

Prvi igrač sveta je u osmini finala u maratonskom meču, koji je potrajao zbog obilne kiše u Parizu, savladao Roberta bautistu Ahuta, dok je Čeh bio uspešniji od Davida Ferera.

Đoković i Berdih do sada su 25 puta odmeravali snage na teniskim terenima, a Srbin je čak 23 rešio u svoju korist.

Berdih je slavio samo dva puta (2010. i 2013. godine), a Đoković duel četvrtfinala na Rolan Garosu dočekuje posle deset pobeda u nizu nad osmim igračem sveta, od čega je dve ostvario ove godine - u Dohi i Majamiju.

Đoković, koji je postao i prvi teniser sa zaradom preko 100 miliona na turnirima, izjavio je da odlično poznaje Berdihovu igru i da očekuje neizvestan duel.

Đokoviću u kolekciji grend slem trofeja nedostaje samo "pehar musketara", iako je na Rolan Garosu tri puta igrao finale, dok je Berdih najdalje dogurao do polufinala u Parizu 2010. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC