• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grend slem" Hingis i Paesa

Autor mondo.rs

Martina Hingis i Leander Paes osvojili jedinu titulu u miks dublu sa najznačajnija četiri turnira, koja je nedostajala i njoj i njemu.

Tridesetpetogodišnja Hingis i 42-godišnji Paes su u dramatičnom finalnom meču Rolan Garosa pobedili Indijku Sanju Mirzu i Hrvata Ivana Dodiga rezultatom 4:6, 6:4, 10:8.

To je bio jedini grend slem turnir na kome prethodno nisu trijumfovali ni zajedno, ni sa drugim partnerima.

Hingis i Paes u paru su osvojili Australijan open, Vimbldon i US open 2015, ali su eliminisani u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijan opena, tako da ipak ne drže sve četiri titule istovremeno - što je prilika koja se pruža Novaku Đokoviću, u nedeljnom finalu protiv Endija Mareja.

Pre nego što je udružila snage sa Paesom, Švajcarkinja je u miksu osvojila samo Aus open 2006, sa Indijcem Mahešom Bupatijem, dok je Paes imao šest grend slem trofeja - tri sa Karom Blek iz Zimbabvea, dve sa legendarnom Martinom Navratilovom i jednu sa Amerikankom Lizom Rejmond.

Martina Hingis
(rođena u Košicama, kao Martina Hingisova) je krajem 90-ih čak 209 nedelja bila najbolja teniserka sveta u singlu - i to najmlađa svih vremena - ali su je 2003. godine povrede naterale na prvo povlačenje iz tenisa.

Dve godine kasnije se vratila na teren, da bi novembra 2007. bila suspendovana na dve godine zbog pozitivnog doping testa.

Jula 2013. ponovo se vratila sportu i kao dubl igračica počela da ređa uspehe,
vrlo slično svojoj imenjakinji Navratilovoj, poreklom takođe Čehoslovakinji, koja je emigrirala u SAD još u vreme podele sveta na dva vojno-politička bloka (Navratilova je poslednju grend slem titulu osvojila sa nepunih 50 godina i to US open 2006, igrajući sa Bobom Brajanom, koji po godinama može da joj bude sin).

Pored pomenutih trijumfa u miksu, Hingis je u dublu sa Sanjom Mirzom osvojila Vimbldon i US open 2015, zatim i ovogodišnji Aus open, ali su na aktuelnom Rolan Garosu ispale u trećem kolu.

Martina Hingis ukupno ima 22 grend slem titule - pet u singlu (fali joj Rolan Garos),
čak 12 u dublu (sa Sukovom, Novotnom, Zverevom, Lučić, Kurnjikovom i Pirs) i već pomenutih pet u miksu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC