• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena nemoćna, Muguruza je šampionka!

Autor mondo.rs

Španska teniserka Gabrinje Muguruza nova je šampionka Rolan Garosa pošto je u ovogodišnjem finalu savladala Serenu Vilijams koja tako nije uspela da odbrani titulu iz prošle godine.

Rolan Garos ima novu šampionku!

Španska teniserka Gabrinje Muguruza (4) osvojila je prvu grend slem titulu u karijeri pošto je u finalu Rolan Garosa savladala Serenu Vilijams (1) koja je branila šampionsku titulu iz prošle godine. Devojka koja je rođena u Venecueli je slavila u dva seta - 7:5 i 6:4!

U reprizi finala Vimbldona iz prošle godine - drugačiji rezultat. Pre godinu dana je Amerikanka savladala neiskusnu Gabrinje Muguruzu, ali je ona nešto naučila iz tog duela i revaširala se fenomenalnoj Vilijams za taj poraz u svom prvom finalu Rolan Garosa.

U prvom setu koji je trajao skoro sat vremena (57 minuta) Gabrinje je povela 1:0 u setu u kojem su viđena tri brejka. Prvo je Serena "kiksnula" u petom gemu meča, iako je pre toga dobro zapretila Muguruzi na njen servis, da bi se teniserke "poravnale" na 4:4. Dva sigurna gema, pa novi izgubljen servis Serene, da bi nakon dve spasene brejk lopte, Muguruza iskoristila treću set loptu za vođstvo u ovom meču.

Serena nije dobro "ušla" ni u drugi set. U seriji "brejkova" na početku drugog seta bolje se snašla Gabrinje koja je napravila dva, a Vilijams jedan, a za razliku od Serene ona je uspela da sačuva svoj servis do kraja seta i da dođe do pobede u ovom meču.

Gabrinje je imala pet set lopti na servis Vilijamsove, ali je do titule ipak došla preko svog servisa.

Ona će od naredne nedelje biti drugoplasirana na WTA listi, pa će tako preskočiti Agnješku Radvansku i Anđelik Kerber.

U muškom finalu nas u nedelju očekuje duel Endija Mareja i Novaka Đokovića, a ko god od njih dvojice pobedi - to će mu biti prvi trofej na Rolan Garosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC