• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Nole skinuo Rafu sa vlasti

Novak Đoković pobedio je velikog rivala u reprizi prošlogodišneg finala Ki Biskejna - 6:3, 6:2. U novom finalu čeka boljeg iz meča Federer - Fiš.

 INDIJAN VELS: Nole skinuo Rafu sa vlasti  Izvor: MONDO

Aktuelni šampion Rafael Nadal morao je da pruži ruku vicešampionu u polufinalu. Novak Đoković pobedio je velikog rivala u reprizi prošlogodišneg finala Mastersa u Indijan Velsu - 2:0 (6:3, 6:2).

Srbin je subotu uveče po našem vremenu, a sunčanom danu u Kaliforniji, kontrolisao meč. Bio je siguran na svoj servis, a iz gema u gem "pritiskao" Nadala na njegov, što je na kraju rezultiralo pobedom u dva seta, posle 87 minuta igre pred 15.000 gledalaca na drugom najvećem teniskom stadionu na planeti.

Ključni brejk Novak je u prvom setu napravio pri rezultatu 4:3, posle čega je poveo sa 5:3 i imao servis za 1:0.

U pauzi dva seta Španac je zatražio medicinski tajm-aut, u kojem mu je lekar stavio obloge oko palca na nozi. I pored toga, prvi je u nastavku meča "udario" drugi teniser sveta i drugi nosilac.

Nadal je poveo sa 2:1 i bio blizu da uzme servis Novaku. Nije uspeo i to je praktično bio njegov kraj, jer u nastavku seta nije osvojio nijedan gem.

Treći (verovatno ne još dugo) teniser sveta održao mu je čas tenisa i smanjio na 3:6 u medjusobnim duelima, ujedno postao prvi finalista prvog turnira Masters serije u sezoni.

U finalu, koje je na programu u nedelju uveče, naš as čekaće boljeg iz susreta Rodžer Federer - Mardi Fiš.

Djoković na putu ka drugom uzastopnom finalu nije izgubio ni set, a već sada je osvojio 277.500 dolara i odbranio 350 ATP poena. Ako osvoji turnir, dodaće još 150 poena u poteri za Špancem. On je ovim porazom ostao bez 275 poena.

Srbija će na Indijan Velsu igrati tri finala! Za titule će se boriti Novak Djoković, Ana Ivanović u ženskom singlu i Nenad Zimonjić u dublu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC