• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratko Đurković i zvanično novi trener Borca m:tel!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac m:tel danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića, sa kojim je potpisana dvogodišnja saradnja. "Sa mladim snagama vratiti titule u Banjaluku", poručio novi trener.

 Ratko Đurković novi trener Rukometnog kluba Borac m:tel Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac m:tel od danas ima novog trenera.

Kako je i najavljeno, crnogorski stručnjak Ratko Đurković sjeo je na klupu banjalučkih crveno-plavih, a saradnja je potpisana na dvije godine.

"Upravni odbor RK Borca m:tel na današnjoj sjednici donio je odluku da u naredne dvije godine sa klupe klub vodi proslavljeni rukometaš i reprezentativac Ratko Đurković", rekao je direktor Borca m:tel Vladimir Branković na predstavljanju novog trenera.

Đurkoviću će Borac m:tel biti peti klub u trenerskoj karijeri. Po završetku igračke karijere, prvo je vodio Lovćen iz rodnog Cetinja, zatim makedonski Pelister, grčki Patras, te mađarski Koml, gdje je radio posljednje dvije sezone.

"Zadovoljstvo mi je što sam promovisan u prvog trenera Borca m:tel. Veoma sam srećan što sam dobio takvu priliku, jer ovaj klub mi je ostao u lijepom sjećanju po osvajanju medalja. Bio sam i saigrač sa nekim od legendi crveno-plavih. Odgovornost koju nosi ovaj posao meni predstavlja izuzetan motiv da se dokazujem kao trener i mislim da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u našim namjerama", poručio je crnogorski stručnjak.

Borac m:tel u nedavno završenoj sezoni nije uspio da osvoji niti jedan pehar, a Đurković će sa mladim snagama pokušati da vrati trofeje u grad na Vrbasu.

"Plan je da pružimo šansu mlađim igračima, ali to za mene neće predstavljati nikakav alibi. Borac uvijek ide da ostvari najbolje moguće rezultate. Ako uspijemo sa podmlađenim sastavom da vratimo titule, onda će to biti izuzetno dobro. Ako ne, onda ćemo da sjednemo i vidimo šta dalje".

SEHA LIGA

"U stalnim smo kontaktima sa rukovodstvom SEHA lige. Do sada smo pokazali da smo veoma ozbiljan klub, a SEHA je imala negativnih iskustava prilikom ulaska manjih klubova u takmičenje, npr. sa makedonskim ekipama. Sve je još otvoreno, u narednih 15 do 20 dana znaćemo koji će biti epilog. Na Upravnom odboru dobio sam zeleno svjetlo da se mogu naći sredstva za učešće u regionalnom takmičenju. Pokušaćemo da siđemo s gradskog tereta, pošto predstavljamo Republiku Srpsku i BiH. Država mora više da ulaže ukoliko želi dobre rezultate. U slučaju takmičenja u SEHA ligi, igraćemo uporedo i Premijer ligu. Ranije smo napravili propust i to nam se više neće ponoviti. Radi pobjedničkog mentaliteta, ekipa mora da ima što više utakmica, gdje mladi igrači najviše nauče. Premijer liga je odličan poligon za pravljenje kvalitetnih igrača", naglasio je direktor Branković.

Sam podatak da je ugovor potpisan na dvije godine, govori da se radi na dugoročnom projektu.

"Potrebno je vrijeme da bi se ekipa konsolidovala. Daću sve od sebe da ostvarim zacrtane rezultate. Ono što se bude vidjelo na terenu biće jasan pokazatelj kako radim. Mogu da obećam dobar rad i želju da Borac m:tel ponovo bude vodeći klub u BiH, a i šire", istakao je Đurković.

Đurković je istakao da je gledao nekoliko utakmica Borca m:tel u SEHA ligi, ali da od toga neće imati previše koristi, s obzirom da će ekipa pretrpjeti brojne promjene.

"U klubu su ostali igrači koji su manje igrali, ali imaju perspektivu. Tu su i juniori. Ovaj period moramo iskoristiti da se igrački kadar popuni, ali moramo biti pažljivi u kom pravcu će se sve odvijati, odnosno koji profil igrača će doći. Sigurno će prioritet biti domaći igrači. Svi će morati da daju svoj maksimum, i ona 'zvučna imena' i igrači koji nemaju određeni kvalitet. Oni će morati da napreduju. Mlađi igrači zahtijevaju priliku i vrijeme, a takvi igrači najviše uče iz svojih grešaka. Već sam rekao, tu ne želim da tražim alibi, da razmišljamo: 'Imamo mlade igrače, nećemo uspjeti'. Ako ne postavimo visoke ciljeve, do njih nećemo ni doći. Na meni je da im nametnem razmišljanje da mogu i moraju, jer ako su već članovi Borca, onda će to morati da pokažu na terenu", rekao je novi trener Borca m:tel.

Iz kluba su najavili i angažovanje tri do četiri iskusnija igrača, koji bi zajedno sa mlađim igračima odgovorili na zahtjeve Premijer lige, ali i SEHA lige ukoliko Borac m:tel bude igrao oba takmičenja.

Već je potpisan ugovor sa novim golmanom, a to je Arman Beširević, dosadašnji član Prijedora.

"Tu su još Nježić, Šešić, Ćeranić, Bubić, Mijatović, Efendić, sa kojim smo produžili saradnju na još jednu sezonu. Doveli smo perspektivnog golmana Beširevića, koji je bio i na širem spisku selektora BiH Dragana Markovića. Borac m:tel ima mlađu okosnicu, a u zavisnosti od pregovora vidjećemo kako će tim izgledati sljedeće sezone", dodao je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U subotu s početkom od 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske biće održana svečana akademija povodom dva velika jubileja - 40 godina od osvajanja Kupa šampiona, te 25 godina od osvajanja Kupa IHF-a.

"Veliki je odaziv igrača, ali i svih drugih aktera. Pozvali smo sve direktore, predsjednike i sve druge koji su prošli kroz klub u tom periodu, da uveličaju ovaj jubilej. Pripremljen je i prigodan program. Režiser Aco Pejaković priredio je performans u kojem će prikazati Banjaluku tih godina. Osim toga, imamo i film Tome Marića i Dade Mićevića, koji će kroz inserte pokazati intervjue raznih igrača, nakon čega će biti priređen koktel", istakao je Branković.

Tagovi

Komentari 35

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vulturesi

Umicevicu mars iz Borca

Izrazito korektan

"RK Borac" će napraviti pravu ekipu,samo moramo biti ambiciozni,ipak je to naš klub,trebamo navijati svim snagama za njih!

tačno

@Izrazito korektan Netačno

ratko

@Izrazito korektan Izrazito korektan , treba biti ambiciozan ,kao sto je Brankovic , on ostvaruje samo svoje ciljeve .Znas i sam da su ciljevi kluba davno sahranjeni.Da slazem se da je to nas kub(trebao biti) ali Brankovic i Umicevic su ga prisvojili , tako da se ni po tom pitanju ne mozemo sloziti . Presaberi se i gledaj istini u oci .

Dabar

Koliko komentara, pokazuje koliko ovaj grad voli Borac. Steta sto nas nema i u dvorani

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC