• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko, majstore!

Autor mondo.rs

Samo dve pobede ove godine Tipsarević je stigao u London i napravio iznenađenje dana na Kvinsu.

Naš sjajni teniser i veliki borac, čovek koji uprkos dve i po godine borbe sa ozbiljnim zdravstvenim problemima ipak nije rešio da se preda i položi reket, zabeležio je večeras najvažniju pobedu od drugog povratka na teren.

Nakon što je ove godine imao samo dve pobede, nad 675. i 217. teniserom sveta, Tipsarević je u Londonu u prvom kolu Kvinsa savladao 37. igrača sveta, Grogora Dimitrova.

Posle velike borbe u tri seta i meča koji je potrajao dva i po sata, rezultat je bio 7:6 (8:6), 4:6, 6:3!

Računajući i mečeve koje su odigrali pre Tipsarevićeve povrede, između 2011. i 2013, Srbin sada vodi 5:2 protiv Bugarina, a 3:0 na travi.

Tipsarevića u 2. rundi očekuje još teži posao, meč sa (5) Marinom Čilićem, ali kada je on u pitanju, to smo dobro naučili, nemoguće ne postoji! Ipak, bilo bi to još jedno prvoklasno iznenađenje, jer trenutno 553. teniser sveta ima skor 2:6 protiv visokog hrvatskog tenisera koji je posebno opasan na travnatoj podlozi.

Tipsarević je u prvom setu spasao brejk loptu pri rezultatu 2:3, a u finišu seta, u poslednja četiri gema pre taj-brejka, primači servisa uspeli su da osvoje samo jedan poen. U taj-brejku bolje je počeo Dimitrov (2:0), Tipsarević se brzo oporavio (3:3), a onda je posle serije od četiri mini brejka pri rezultatu 5:5 naš as osvojio poen i došao do set lopte, no poveo je 1:0 tek nakon nove razmene mini brejkova i vođstva od 7:6.

U drugom setu, Tipsarević je odmah prepustio gem protivniku, spašavao brejk loptu i za 0:3 i tri za 2:5, nije se dao, ali je na kraju izgubio set bez da je imao brejk šansu.

No, to se promenilo u "majstorici" - iskoristio je treću brejk loptu za 3:1, sprečio Dimitrova da odmah napravi ribrejk i potom rutinski stigao do 5:2, ali poslednji gem nije dobio tek tako - imao je meč loptu, pa dozvolio Bugarinu brejk loptu, da bi na kraju ipak dovršio posao u devetom gemu trećeg seta za najvažniji "skalp" od drugog povratka iz teške povrede i operacije tetive stopala, na kojoj mu se krajem 2013. pojavio tumor.

Tipsarević je tokom pet meseci ove godine pobedio samo Hansa Podlipnik-Kastilja i Aleksa Molčana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC