• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski uspeh Mareja pred Vimbldon

Autor mondo.rs

Britanac ove sezone igra zaista sjajno, što je potvrdio i trijumfom na Kvinsu.

Uoči Rolan Garosa osvojio je Rim, pa je u Parizu stigao do finala. Uoči Vimbldona, danas je osvojio i Kvins, nagovestivši veliki domet i na predstojećem grend slemu.

Trijumfom u finalu nad Milošem Raonićem (6:7, 6:4, 6:3), Endi Marej potvrdio je odličnu formu, ispisavši u Londonu novu stranicu istorije Kvinsa.

Pobedivši Kanađanina u tri seta, Britanac je postao rekorder u broju titula na tom londonskom turniru. Sada ih ima pet u svojoj kolekciji, a za sobom je ostavio Džona Mekinroa, Borisa Bekera, Lejtona Hjuita, Endija Rodika i Roja Emersona sa po četiri.

Đoković je tri puta igrao na Kvinsu, s obzirom na njegov drugačiji način pripreme za Vimbldon. Poslednji put učestvovao je 2010.

Marej je tako prvi put osvojio ovaj turnir parne kalendarske godine, s obzirom na to da je prethodno podizao pehare 2009, 2011, 2013. i 2015.

Trijumfom u finalu, Škot se dodatno svrstao među favorite Vimbldona, jednog od dva grend slem turnira koja je osvajao. Njegovi navijači sa velikim optimizmom dočekaće 27. jun, uz želju da njihov ljubimac na trećem grend slemu u sezoni ponovi uspeh iz 2013, kada ga je i osvojio.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC