• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađen: Ne razmišljam o reprezentaciji Srbije

Autor mondo.rs

Srpski vaterpolista, kojem je Sud za sportsku arbitražu smanjio kaznu zbog korišćenja dopinga, izjavio je da će se vratiti u bazen kao iskusniji igrač i da je mnogo toga naučio u prethodnom periodu.

 Rađen: Ne razmišljam o reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nikoli Rađenu, koji je bio pozitivan na kokain, Sud za sportsku arbitražu u Lozani smanjio je kaznu sa četiri na dve godine, pa će moći da se vrati vaterpolu 17. februara 2017. godine.

"Čovek se uči se na greškama. Ali najvažnije što se nisam zatvorio u četiri zida, radio sam, trenirao. Počeo da radim posao kojim ću se baviti posle karijere. Maksimalno sam iskoristio ovaj period i to je najvažnije", rekao je Rađen novinarima u Beogradu.

On je objasnio i na osnovu čega mu je smanjena kazna.

"Kazna je smanjena jer sam govorio istinu i ništa nisam sakrivao. To je bilo presudno u odluci CAS. Povezali smo događaje, sa utakmicama i dokazano je da doping nije uzet zbog pobošljanja sportskih dostignuća", naglasio je Rađen.

On je dodao da je sada najvažnije da pronađe klub i otkrio da ima ponude iz Nemačke, Grčke i Srbije.

"Imam pravo da se priključim ekipi tri meseca pre isteka kazne. Jedva čekam da se vratim u bazen".

Rađen je osvrnuo i na povratak u reprezentaciju.

"Ima vremena za to. Zna se ko odlučuje. Prvo da zaigram, ali naravno da sam za reprezentaciju uvek tu. Tamo su moji prijatelji".

Rađen je bio pozitivan na kokain na doping testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara 2015. godine u Svetskoj ligi, kao i 14. aprila iste godine u Kruševcu protiv Rusije. FINA je zbog toga suspendovala Rađena na četiri godine, a vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010). Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom bio je šampion Evrope i višestruki šampion Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC