• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz, šta je to?

Autor mondo.rs

Odbojkaši Srbije stigli i do petog uzastopnog trijumfa u Svetskoj ligi. Bugari "pali" u Pioniru, sledi meč sa Iranom.

 Svjetska liga: Srbija - Bugarska 3:1 Izvor: MN PRESS

Tek sada nam je žao što Srbija neće igrati u Rio de Žaneiru, a još više će nam biti krivo kada počne olimpijski turnir za odbojkaše.

"Plava četa" predvođena Nikolom Grbićem "dere" sve redom u profitabilnom međunardnom takmičenju, a u petak je u beogradskom "Pioniru" po drugi put "pala" Bugarska. Ovaj put teže nego prošlog vikenda, ali opravdano, s obzirom na to da je nepuna 24 sata ranije Srbija vodila tešku bitku sa Brazilom.

Srbija - Bugarska 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23)!

Šteta što igra Srbije na početku godine, na kvalifikacionom turniru u Minhenu, nije bila ni blizu kvalitetna kao ovog leta. Servis u Svetskoj ligi funkcioniše sjajno, prijem još bolje... A, kada su ovi elementi igre na visokom nivou, onda je znatno lakše sprovesti zamisli selektora i stizati do poena i pobeda.

Srbija je ih do sada ima pet, iz isto toliko mečeva. Naš tim jedini je bez poraza...

Reprezentaciju Srbije do pobede je predvodio Uroš Kovačević sa 18 poena, Dražen Luburić postigao je 11, Marko Ivović i Srećko Lisinac po devet, kapiten Dragan Stanković osam. Najbolji u Bugarkoj bio je Cvetan Sokolov sa 21 poenom.

Srbija posle pet utakmica zauzima prvo mesto s maksimalnim učinkom, dok je Bugarska pretposlednja, 11. i bez bodova.

Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Brazila, kada je dvorana "Aleksandar Nikolić" bila skoro puna, a i ventilacija nije bila u funkciji, danas je bilo prisutno oko 2.500 gledalaca, pa su tako i uslovi u dvorani bili podnošljiviji.

Srbija je na početku meča zaigrala kvalitetno i agresivno, raspoloženi su bili Dražen Luburić, Uroš Kovačević i Nikola Jovović, koji je osvojio poen iz bloka, pa je već u ranoj fazi rezultat bio 5:1. Bugarska je do tehničkog tajm-auta uspela delimično da smanji zaostatak na 8:5, ali je ekipa Nikole Grbića odigrala sjajno posle odmora, rivalu su prepustili upola manje poena, pa su na drugi tehnčiki tajm-aut otišli s prednošću od 16:9. Domaćin je do kraja tog perioda odigrao u istom ritmu, pa je posle 26 minuta igre poveo s 1:0 u setovima.

Bugarsku nije mnogo poremetio ubedljivo izgubljen set, dobro su ušli u drugi period, te su na prvi tehnički tajm-aut otišli s pet poena prednosti (8:3). Srbija se u tim trenucima dosta mučila na prijemu, što je rezultovalo lošom organizacijom napada.

Dobrim servisima kapitena Dragana Stankovića, Srbija je uspela da uhvati priključak i smanji na 6:8, pa je selektor Bugarske Plamen Konstatinov bio primoran da zatraži tajm-aut. Gosti su se konsolidovali tokom pauze, pa su postepeno uvećavali prednost, te poveli s 15:10. Ipak, usledio je pad u igri Bugarske pred drugi tehnički tajm-aut. Srpski odbojkaši su to iskoristili, te su serijom od četiri uzastopna poena prišli na poen zaostatka (14:15).

Konstatinov je ponovo pozvao tajm-aut, posle kog su se njegovi igrači još jendom "digli". Dobro je funkcionisao blok Bugarske posle pauze, ali je i Srbija imala problema u organziaciji igre, te je Nikola Grbić ukazao priliku drugom tehničaru reprezentacije, Aleksi Brđoviću. To nije donelo rezultat, pa je Bugarska drugi period dobila sa 25:21 posle pola sata igre.

Izvor: MN PRESS


Početak trećeg seta bio je sličan početku utakmice. Srbija je lako i brzo stigla do vođstva od 4:1. Stečenu prednost Srbija je samo jednom uspeli da ispusti, kada je Bugarska izjednačnila na 11:11, ali je tim Nikole Grbića u nastavku uspeo da se uzdigne, te na kraju dobije taj period sa 25:19.

Bugarska je dobro igrala na početku četvrtog seta, na prvom tehničkom tajm-autu tim Plamena Konstatinova vodio je s 8:6, a potom je stigao i do vođstva od 9:6. Srbija je uspela da stigne do izjednačenja na 11:11, ali i ne da preokrene. Do drugog tehničkog tajm-auta igralo se "poen za poen". Bugarska je u završnici povela s 19:17, ali je tim Nikole Grbića u tim trenucima zaigrao jako dobro.

Jovović je u dva uzastopna napada proigravao Srećka Lisinca, koji je Srbiji doneo izjednačenje, a potom i sjajnim servisima proekret na 22:19. Domačin je prednost sačuvao do kraja, te na taj način došao i do druge uzastopne pobede u Beogradu.

Srbiju u trećem kolu drugog vikenda Svetske lige sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" očekuje duel s Iranom, koji je ranije danas s 1:3 poražen od Brazila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC